یادگیری اکتشافی و سنجش عملکردی
یادگیری اکتشافی و سنجش عملکردی، آموزشی که نیاز اصلی جامعه در عصر کنونی است. در واقع بهترین نوع یادگیری، یادگیری اکتشافی هدایت شده و بهترین نوع ارزشیابی، استفاده از کارپوشه و نمونه کار می باشد. این یادداشت تخصصی در حوزه روانشناسی در پایگاه خبری سمن جوانان، از پژوهشگر جوان، خانم سحر بدری می باشد.
تفکر و حلاقیت باید باعث آموزش شود
امروزه شیوه ی سنتی آموزشی که مبتنی بر آموزش سخنرانی و معلم محور محض می باشد، مانع از تفکر و خلاقیت دانش آموز و دانشجو می باشد و تا حدودی منسوخ شده است.
بهترین شیوه ی آموزش این است که معلم اصول و مبانی کلی را به شاگرد آموزش دهد و در ادامه از دانش آموز یا دانشجو بخواهد که برداشت خود را از درس در قالب مقاله و دست نوشته همراه با یک کار عملی به معلم تحویل دهد.
زیرا آزمون هایی که در قالب آزمون تکوینی در طول سال تحصیلی از دانش آموزان به عمل می آید. فقط یادگیری طوطی وار را می سنجد که در این نوع ارزشیابی (طوطی وار) شاگرد استاد باقی می ماند.
سنجش عملکردی و استفاده از کارپوشه برای دانش آموز
اما در سنجش عملکردی و استفاده از کارپوشه دانش آموز تبدیل به عضوی فعال و پویا می شود که علاوه بر اینکه هوش فعال می شود و تبدیل به انسانی خلاق می شود حتی در زمینه هایی شروع به کشف و ابداع می کند که او را تبدیل به یک دانشجو می کند و انگیزه ی پیشرفت را در او افزایش می دهد. پس در نتیجه می توان مقداری آموزش کلی در قالب سخنرانی ارائه داد و از همان مقدار در قالب چند نمره جزئی امتحان سنتی در قالب امتحان تشریحی یا آزمونهای به عمل آورد و باقی مانده نمره را به کارپوشه و آزمونهای عملکردی اختصاص داد که در طول سال یا ترم تحصیلی دانش آموز یا دانشجو به صورت کار عملی انجام داده است.
آموزش مجازی در شرایط کرونا
با توجه به شرایط کرونا و آموزش های مجازی که در فضای آنلاین و اینترنت برگزار می شود که تمام فعالیتها در قالب نرم افزارهای اینترنتی یا برنامه های پیام رسان انجام می شود هم آموزش در فضای تصویری و صوتی انجام می شود و هم می توان از دانش آموزان و دانشجویان خواست که مقالات و نوشته ها را از طریق ایمیل یا پیام رسان ارسال کرد و مواردی که حتی از طریق ارسال ویدیو و عکس امکان پذیر است. فیلم و عکس تهیه شود و برای استفاده در اختیار دیگران و معلمان و اساتید قرار بگیرد.
یادداشت از سحر بدری بگه جان دانش آموخته روانشناس تربیتی
اخبار مرتبط
باورهای غلط و افکار اشتباه در مورد روانشناسی
ثبت دیدگاه