یادداشت روح الله فتح آبادی پژوهشگر جوان به مناسب روز جهانی معلولیت در پایگاه خبری سمن جوانان
روز جهانی معلولیت مصادف با ۱۳ آذرماه در کشور ایران است و این ضرورت وجود دارد که تاکید ویژه ای بر افزایش آگاهی عموم خانواده ها، جامعه و مسئولین از معلولیت گردد.
معلولیت ساختار و کارکرد نظام خانواده را به هم می زند و در نقش های اعضای خانواده، به خصوص والدین تعارض هایی به وجود می آورد. این تعارض ها سلامت روان پدر و مادر را به خطر می اندازد تا آنجایی که این اختلال ها باعث می شود که سازگاری والدین با مشکلات فرزندشان به کندی صورت بگیرد و گاهی فرایند سازگاری با تثبیت در مراحل اولیه مثل اجتناب از پذیرفتن واقعیت، احساس در ماندگی، نا امیدی، ناباوری، غم واندوه طولانی شودکه این امر حتی می تواندبه ارتباط بین فردی والدین و فرزاندان عادی آسیب برساند.
آموزش و مداخله سریع علمی در معلولیت ضرورت دارد
متخصصان حوزه توانبخشی معتقدند که هر چه آموزش ها و مداخلات در این حوزه زودتر باشد، اثر بخشی آن بیشتر خواهد شد. مداخله زود هنگام، زمانی اتفاق می افتدکه پذیرش معلولیت زود هنگام می باشد و پذیرش زودهنگام زمانی اتفاق می افتد که عموم جامعه وبه خصوص خانواده ها نسبت به معلولیت دانش و بیش لازم را داشته باشند.
از آن جایی یکی از مهم ترین کاستی های موجود در جامعه ی ما علاوه بر فقدان آگاهی عموم جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت، کمبود منابع علمی وتایید شده در مورد روش های توانبخشی این افراد ضروری و حیاتی است.
باتوجه به مطالب ارائه شده در بایسته و شایسته است که مسئولین کشوری هرچه زودتر بستر را برای متخصصان و پژوهشگران برای افزایش آگاهی و شناخت جامعه در رابطه با معلولیت و چالش های پیش رو فراهم آورند.
یادداشت از روح الله فتح آبادی دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران
اخبار مرتبط
بهروز غفارزاده محقق، مخترع و پژوهشگر البرزی
ثبت دیدگاه