پایگاه ملی پژوهشی ازبکی در دستور کار قرار گیرد
داود اسدی فعال فرهنگی و روزنامهنگار جوان البرزی در گفتوگویی با پایگاه خبری سمن جوانان با تأکید کرد پایگاه ملی پژوهشی ازبکی در دستور کار قرار گیرد.
روز فرهنگی شهرستان نظرآباد
اسدی ابراز داشت: چند سالی از پیشنهاد روز فرهنگی شهرستان نظرآباد میگذرد؛ رخداد فرهنگی که میتواند با مؤلفههای اجرایی و برنامهای در شهرستان نظرآباد به توسعه فرهنگی مدنظر سند چشمانداز فرهنگی ۱۴۰۴ دست یابد. یکی از ابزارهای دسترسی به شاخصهای مطلوب فرهنگی در این سند اجرای برنامههای هویتسازی و هویتیابی محلی منطقهای و در صورت داشتن ظرفیتهای ملی معرفی ویژگیهای هویت ملی یک برنامه فرهنگی است.
محوطه باستانی ازبکی نشان هویت نظرآباد و البرز است
این فعال فرهنگی در ادامه گفت: محوطه باستانی ازبکی که با داشتن قدمت ۹ هزارساله مدنیت و تمدن در فلات مرکزی ایران در نظرآباد میتواند به هویت ملی و محلی این منطقه که ظرفیتهای معرفی جهانی را نیز دارا میباشد؛ نیازمند توجه همهجانبه است. ظرفیتی که با کمی پیگیری مسئولین محلی و حمایتهای استانی میتواند به یک ظرفیت ملی پژوهشی و پایگاه گردشگری و نهایتاً به معرفی و توسعه شهرستان نظرآباد بیانجامد.
ایجاد پایگاه ملی پژوهشی در محوطه باستانی ازبکی
این روزنامهنگار جوان البرزی یادآور شد: ایجاد پایگاه ملی پژوهشی در محوطه باستانی ازبکی مطالبههای چندین ساله از سوی فعالان اجتماعی و فرهنگی استان البرز است که در سایه غفلتهای صورت گرفته و در پیچوخم فرایندهای بوروکراتیک اداری به ورطه فراموشی سپردهشده است. پایگاه ملی پژوهشی که میتوان در دل آن بسیاری از موضوعات دیگر مثل سایت موزه و گردشگری را تعریف کند.
توافق در مورد اسناد حقوقی محوطه باستانی ازبکی
اسدی همچنین در ادامه گفت: گام اول اجرای پایگاه پژوهشی ملی؛ احصا سند مالکیت ۱۲ هکتاری موردتوافق تملک اداره کل میراث فرهنگی که در چند سال گذشته صورت گرفته و با هزینه اندک میتوان نسبت به تملک کامل این محوطه باستانی اقدام نمود و سپس با تشکیل پروندههای مربوط به ایجاد پایگاه ملی پژوهشی ازبکی در این مسیر قدم برداشت. انتظار میرود مدیرکل محترم ثبتاسناد و املاک استان البرز با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری این استان با قید فوریت نسبت به صدور سند محوطه باستانی ازبکی اقدام فرایند درخواست پایگاه ملی پژوهش معاونت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در دولت جدید پیگیری شود.
توسعه گردشگری نظرآباد
اسدی در انتها تأکید کرد: توسعه گردشگری فرودگاه آزادی بهعنوان منطقه نمونه گردشگری و تالاب صالحیه میراث طبیعی بهعنوان کریدور آسیاب مهدیآباد؛ محوطه ازبکی و فرودگاه آزادی و کوه های رنگی نجمآباد بهعنوان محور گردشگری؛ طبیعتگردی و صنعت هوانوردی نقشآفرین باشد. مواردی که مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان در دیدار با اهالی فرهنگ و رسانه در نظرآباد در سال گذشته قول آنها را دادند.
اخبار مرتبط
توسعهنیافتگی غرب استان البرز با تمدن هشتهزارساله قبل از میلاد
درود فراوان بر آقای اسدی فعال و آتیه دار و اقای گروسی بزرگوار
سلام و درود بر شما خانم حسینی
ممنون از حمایت های شما