وبینار تخصصی جلوگیری از خودکشی
وبینار تخصصی جلوگیری از خودکشی با حمایت معاونت امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان هرمزگان و مشارکت کمیسیون زنان و امور خانواده مجمع جوانان، کمیسیون آسیب های اجتماعی و حقوق شهروندی مجمع جوانان و موسسه مردم نهاد متفکران عصر امروز برگزار شد.
حضورکارشناسان کشوری در وبینار
زینب غریبی مدیر اجرایی موسسه مردم نهاد متفکران عصر امروز و زئیس شبکه اسیب های اجتماعی هرمزگانگفت:دکتر علی رضا فیلی رئیس نظام روانشناسی استان فارس و هیات علمی دانشگاه، دکتر سید حسن موسوی چلک دکترای مدد کاری اجتماعی از استان تهران، سرکار خانم معصومه زارعیان مدرس دانشگاه و کارشناس حوزه جامعه شناسی صداوسیما از کارشناسان دعوت شده به این وبینار بودند.
ازفعالین مدنی تا معاونان دستگاههای اجرایی
غریبی بیان کرد: فعالین مدنی، فرهنگیان، مدیران و معاونان دستگاه های اجرایی از دیگر مدعوین این برنامه بودند.
وی افزود: مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری (مریم یگانه)، معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهزیستی استان (سامیه جهانشاهی)، رئیس سابق دانشگاه فرهنگیان و دبیر محفل ادبی صبا ( دکتر مهرنوش منصوری)، جامعه شناس و رئیس گروه توسعه مشارکت های جوانان استان ( مهین زارع)، فعال سیاسی و اجتماعی استان ( آناهیتا احترامی)، کارشناس دفتر پیشگیری از اسیب های اجتماعی شهرستان بندرعباس ( خانم زند خوان) از شاخص ترین چهره های حاضر در این نشست مجازی بودند که رویکرد مدیریتی و سیاستهای اجرایی انان نقش مهمی در موضوع وبینار در جامعه خواهد داشت.
سرفصل های مورد بررسی
غریبی سر فصل های مورد بررسی این نشست را در۳شاخه و به شرح زیر بیان کرد:
- اورژانس اجتماعی و نقش آن در کاهش اقدام به خودکشی
- بررسی پدیده خودکشی دربین اقشار مختلف جامعه
- پیشگیری از خودکشی در شرایط بحرانی
شاخص های تاثیر گذار در شرایط بحرانی
زینب غریبی مدیر اجرایی موسسه مردم نهاد متفکران عصر امروز ادامه داد: در این وبینار خانم زارعیان به موضوع پیشگیری از خود کشی و شاخص های تاثیر گذار در شرایط بحرانی پرداختند و از نقش ساختار های بصری و زیر ساختی در تولید اقدام به خودکشی سخن گفتند.
نقش اورژانس اجتماعی در کاهش اقدام به خودکشی
دکتر سید حسن موسوی چلک نیز ضمن پرداختن به پیشینه اورژانس اجتماعی کشور به نقش آن در کاهش اقدام به خودکشی سخن راند و ساختار ها و قوانین موجود در این زمینه را بیان کردند و همچنین از تالیف و رونمایی کتاب خود با موضوع خودکشی و دستاورد های پزوهشی همزمان با روز جهانی خودکشی گفتند.
در ادامه دکتر علیرضا فیلی رئیس نظام روانشناسی استان فارس به بررسی پدیده خودکشی پرداخت و ابعاد مختلف خودکشی در بین اقشار جامعه را مورد ارزیابی قراردادند.
پاسخ به سوالات حوزه خودکشی و آسیب های اجتماعی
پاسخ به سوالات از سوی رئیس کمیسیون اسیب های اجتماعی و حقوق شهروندی مجمع جوانان هرمزگان ( خانم تراهی)، رئیس کمیسیون زنان و امور خانواده مجمع جوانان هرمزگان ( خانم کاظمی) و شرکت کنندگان بخش دیگری از این گفت و گوی مجازی به جهت کسب اطلاعات بیشتر و نحوه برخورد موثر تر در راستای جلوگیری از خودکشی و اسیب های اجتماعی بود.
از خودکشی تا تلاش برای جلوگیری از خودکشی
این مسئول گفت: در این وبینار از یک دختر جوان با نام مستعار مهسا به عنوان مدل واقعی که بارها اقدام به خودکشی کرده بود دعوت شد و تجارب واقعی خود را در ارتباط با موضوع اقدام به خودکشی در این وبینار به جهت آگاه سازی و جلوگیری از آسیب های بیشتر بین جوانان و نحوه برخورد و ارتباط بهتر با افراد آسیب پذیر و آسیب دیده به جهت تلاش در راستای کاهش اقدام به خودکشی افراد به اشتراک گذاشت.
غریبی گفت: مدتها قبل از شروع وبینار ، پرسشنامه تخصصی طراحی و از طریق لینک در اختیار فعالین مدنی محلات و معتمدین قرار گرفت تا علاوه بر یافته های پژوهشی داده های استخراج شده محلی بیس ما در پژوهش های وبینار قرار گیرد.
سمن ها نقش مهم و حساسی در بدنه جامعه دارند
زئیس شبکه اسیب های اجتماعی هرمزگان افزود: در فرایند برنامه ریزی وبینار با مدل های واقعی اقدام کنندگان به خودکشی دیدار کردیم و با خانواده ها و دوستان افراد خودکشی های موفق به گفتگو نشستیم .
غریبی عمده دلایل خودکشی را در این نشست ها علل اجتماعی، خانوادگی و عاطفی خواند و نقش سازمان های مردم نهاد این حوزه را حساس و مهم ارزیابی کرد و افزود: باید به مداخلات اجتماع محورمان بر اساس این یافته ها جهت دهیم.
اخبار مرتبط
تقدیر از سمن برتر جشنواره ملی اتفاق ۳ در هرمزگان
ثبت دیدگاه