حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

دوشنبه, ۷ فروردین , ۱۴۰۲ Monday, 27 March , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1808 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 16 تعداد دیدگاهها : 949×
هویت مردم نظرآباد در ارتباط با محوطه باستانی ازبکی است
۳۰ تیر ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
شناسه : 3414
بازدید 268
9
علیرضا گروسی هویت مردم نظرآباد در ارتباط با محوطه باستانی ازبکی است و جوانان نظرآبادی برای همین منظور سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باستانی ازبکی را تاسیس کردند.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

هویت مردم نظرآباد در ارتباط با محوطه باستانی ازبکی است

محوطه باستانی ازبکی به عنوان یک اثر شگفت انگیز باستانی می تواند، هویت تاریخی- اجتماعی مردم در نظرآباد و البرز تعریف شود. در واقع هویت مردم نظرآباد در ارتباط با محوطه باستانی ازبکی است و بدین منظور جوانان نظرآبادی، سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باستانی ازبکی را تاسیس کردند.

معرفی محوطه باستانی ازبکی به مردم

سازمان مردم نهاد جوانان حامیان محوطه باستانی ازبکی در سل ۱۳۹۶ با رویکرد حمایت از محوطه باستانی ازبکی در شهرستان نظرآباد و با محوریت فعالیت در حوزه های فرهنگی، میراث فرهنگی و معنوی و  مستندسازی فضاهای گردشگری از وزارت ورزش و جوانان مجوز خود را دریافت نمود. این سازمان مردم نهاد با ارائه و اجرای برنامه های فرهنگی و اجتماعی توانسته است این محوطه ارزشمند باستانی را بیشتر از قبل معرفی نماید. سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باستانی ازبکی از سمن های موفق و متخصص استان البرز است.

ثبت جهانی محوطه باستانی ازبکی

این محوطه باستانی با توجه به قدمت آن و همچنین به دلیل خاص بودن از منظر میراث فرهنگی، در جهان بی نظیر است و به عنوان یکی گزینه های اصلی پرونده های کشور ایران برای ثبت در سازمان یونسکو به عنوان اثر جهانی شناخته می شود.

سازمان های مردم نهاد هویت بخش هستند

سازمان های مردم نهاد با عنوان بازوان اجتماعی دولت و حاکمیت شناخته شده و می تواند ارتباط جامعه مدنی با حاکمیت سیاسی و مرکز قدرت را برقرار کند. در این میان داشتن هویت برای مردم بسیار مهم و حیاتی است و از منظر جامعه شناختی جزو اولویت های فرهنگی و اجتماعی سازمان های سیاسی می باشد.

هویت بخشی مکان های تاریخی به مردم

هویت یک فضای مسکونی یا هر نوع سکونتگاه دیگری ناشی از خصوصیات تاریخی، کالبدی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… است که از ذهنیت مشترک ساکنین سرچشمه می گیرد. از عناصر هویت بخش می توان به مکان اشاره کرد.

مکان براساس مجموعه ای از ویژگی های فرهنگی قرار دارد. مکان نه تنها اطلاعاتی درباره جایی که در آن هستیم و زندگی می کنیم یا اهل آنجا هستیم به ما می دهد بلکه درباره شخصیت و این که ما چه کسی هستیم، نیز چیزهایی می گوید. بنابراین اگر وابستگی به مکان ها سست شود، هویت مردم و جوامع نیز به سستی می گراید. در این میان مکان های تاریخی جایگاه ویژه ای دارند.

تاریخ هر قوم و ملتی شناسنامه آن قوم و ملت است

مکان های تاریخی شرایط ویژه ای را برای هویت بخشی دارند. در واقع  تاریخ هر قوم و ملتی شناسنامه آن قوم و ملت است و بر همین مبنا دانستن و داشتن تاریخ از بایسته های زندگی انسان می باشد و همچنین لازمه داشتن یک نگرش جامع در بحث تاریخ، فرهنگ و هویت شناخت عمیق و دقیق پیشینه تاریخی آن مکان می باشد. در واقع باید گفت که هویت به سه مقوله مکان جغرافیایی، فضا شامل شبکه ها و روابط اجتماعی و بالاخره با زمان (تاریخ) پیوند دارد.

بحران بی هویتی در شهرهای ایران

از سوی دیگر بحران بی هویتی یکی از مشکلات عمده شهرهای امروزی می باشد که سبب سرگشتگی، بی تفاوتی و فقدان رفتار مشارکت جویانه در بین شهروندان می شود. بنابریان کنکاش در مفهوم هویت و فرآیند شکل گیری آن با هدف تدوین اصولی در راستای ارتقای ظرفیت اجتماعی شهرها یکی از اصول مهم در برنامه ریزی شهرها می باشد. محوطه باستانی ازبکی در شهرستان نظرآباد استان البرز از قدیمی ترین سکونت گاه های کشف شده انسانی در جهان است. محوطه باستانی ازبکی می تواند به عنوان یک نماد هویت بخش تاریخی- باستانی در استان البرز شناخته شود.

محوطه باستانی ازبکی نماد هویت بخش مردم نظرآباد

در واقع محوطه باستانی ازبکی می تواند به عنوان یک عنصر هویت بخش تاریخی، هویت اجتماعی و مکانی را برای شهرستان نظرآباد و ساکنان آن تعریف نماید. یعنی محوطه باستانی ازبکی در معرفی شهر نظرآباد و شهروندان نظرآبادی به عنوان یک نماد تاریخی و مکانی هویتی اصیل به ایشان بدهد. به طوری که بازتاب حفریات باستان شناسی محوطه ازبکی که در محافل اطلاع رسانی اعم از روزنامه، تلویزیون، محافل دانشگاهی، سمینار ها و… سبب شده است که نظرآباد و محوطه باستانی ازبکی بارها از زبان خیل کثیری از نخبگان، مسئولین، اساتید، مجریان تلویزیونی و… ساطع شود که این رویه می تواند  با توجه بیشتر به این محوطه افزایش یابد. این همان هویت سازی برای شهرستان نظرآباد و مردم آن می باشد که در طی سالهای متمادی مورد غفلت قرار گرفته است.

یادداشت از علیرضا گروسی دبیر سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باسانی ازبکی

یادداشت از علیرضا گروسی دبیر سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باسانی ازبکی

اخبار مرتبط

استاد ملاصالحی عضو افتخاری سمن حامیان محوطه باستانی ازبکی

نقش سمن ها و مشارکت های اجتماعی در توسعه شهری

روز فرهنگی نظرآباد تعریف شود

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.