حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

دوشنبه, ۱۰ مهر , ۱۴۰۲ Monday, 2 October , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1986 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 942×
نقش سمن ها در توسعه شهری
۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۷
شناسه : 1411
بازدید 811
20
علیرضا گروسی نقش سمن ها در توسعه شهری بیشتر باشد، به همان میزان مسائل اجماعی، فرهنگی، زیست محیطی و حتی کالبدی و اقتصادی با کیفیت بهتری مدیریت خواهد شد.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

نقش سمن ها و مشارکت های اجتماعی در توسعه شهری

سازمان‌های مردم نهاد (سمن‌ها) رکن سوم جامعه محسوب شده که می‌توان آنها را سازمان‌های داوطلبانه، غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی دانست که به عنوان نهادهای مردمی، واسط بین دولت و مردم بوده و بخش مهمی از مشارکت مردم در توسعه جامعه را از این طریق شکل می‌دهند. سمن ها برای مرتفع نمودن معضلات و مشکلات اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، زیست‌محیطی، بهداشتی و… پایه‌گذاری شده و معمولاً در جهت هویت بخشی ، مشارکت سازی، توانمندسازی، هم افزایی در مقابله با انواع بحران ها و … فعالیت دارند و نقش سمن ها در توسعه شهری را نباید نادیده گرفت.

شهرهای امروزی و مشکلات بی شمار

روند رو به رشد جمعیت و شهرنشینی و بروز مشکلات متعدد اجتماعی، اقتصادی از یک سو و ناکارآمدی روش های مدیریت و کنترل توسعه شهری از سوی دیگر، شهرهای نابسامان و ناپایداری را خلق نموده است. در واقع مدیریت شهری موجود در شهرهای ایران بدون وجود مشارکت مردمی و عمومی و نقش سازمان های مردم نهاد سبب ایجاد مدیریتی منفعل و ناکارآمد شده است. امروزه مشارکت شهروندان در امور سیاسی و اجتماعی، اصل پذیرفته شده در تمام کشورهای توسعه یافته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه می باشد و به عنوان یک رویکرد مدیریتی از پایین به بالا در امور شهری برای فعال کردن اعمال نظارات همگانی بر توسعه جامعه تلقی می شود.

نقش سمن ها در توسعه شهری چیست؟

سمن ها به عنوان اصلی ترین سازمان های محلی مردمی دارای ظرفیت های بالقوه و مهمی در هم افزایی و ترغیب شهروندان به مشارکت در امور شهری دارند. هرچقدر نقش سمن ها و مشارکت های اجتماعی در توسعه شهری بیشتر باشد، به همان میزان مسائل اجماعی، فرهنگی، زیست محیطی و حتی کالبدی و اقتصادی در شهرها با کیفیت بهتری مدیریت خواهد شد.

تخصصی بودن از ویژگی‌های بارز سمن‌ها به شمار می‌رود و از دل مردم برآمده اند و بنابراین به دنبال حل اصولی و منطقی معضلات شهری بوده و شاخص‌های توسعه یافتگی شهرهارا بر اساس استانداردهای آن مطالبه و پیگری می کنند.

مدیرانی که به سمن ها اعتقاد دارند موفقترند

در کل باید گفت مشارکت مردم و نقش آفرینی سمن ها در ماموریت های دستگاه ها به عنوان یکی از امتیازات برجسته برای هر نهادی خواهد بود و به نظر می رسد موفقیت مدیرانی که اعتقاد به مشارکت مردم و ظرفیت سازمان های مردم نهاد در امور شهری دارند به مراتب بیش تر از سایر مدیران است، بنابراین نوع نگاه مدیران سمن ها و فعالیت های اجتماعی در این خصوص تعیین کننده خواهد بود.

بدون شک کسب موفقیت در اجرای پروژه‌های شهری در سایه مشارکت سمن‌ها که جمعیتی نمونه‌ از شهروندان هستند، قطعی حواهد بود و به دنبال آن رضایتمندی مردم را در پی خواهد داشت

یادداشت از علیرضا گروسی کارشناس جغرافیا و برنامه ریزی شهری و دبیر سازمان مردم نهاد حامیان محوطه باستانی ازبکی

نقش سمن ها در توسعه شهری بیشتر باشد، به همان میزان مسائل اجماعی، فرهنگی، زیست محیطی و حتی کالبدی و اقتصادی با کیفیت بهتری مدیریت خواهد شد.

اخبار مرتبط

مدیریت شهری ناکارآمد در البرز و ضرورت جوانگرایی

توسعه استانی با ظرفیت سمن ها

مدیریت شهری در نظرآباد و تاثیر آن بر وقوع بزهکاری

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.