حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2362 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 948×
نقش سمن‌ها در تاب‌آوری شهری نظرآباد
۰۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۴
شناسه : 3743
بازدید 503
4
داود اسدی نقش سمن‌ها در تاب‌آوری شهری نظرآباد؛ یادداشت تخصصی در مورد توجه به تاب آوری شهری نظرآباد در مواجهه با مخاطرات محیطی و نقش سمن ها در آن
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

نقش سمن‌ها در تاب‌آوری شهری نظرآباد

بلایای طبیعی و حوادث ناگهانی در سکونتگاه‌های شهری در جوامعی که آمادگی مقابله با آن حوادث را ندارند؛ به بحران‌های غیرقابل جبرانی بدل می‌شود؛ به عبارتی تاب‌آوری اجتماعی و اجتماع تاب آور که دارای ظرفیت‌های مدیریت و مقابله با بلایای طبیعی است؛ می‌تواند از هجمه بحران در مواقع اضطراری پیشگیری کند. نقش سمن‌ها در تاب‌آوری شهری نظرآباد مهم و حیاتی است.

توجه و برنامه‌ریزی بلندمدت تاب‌آوری برای شهر نظرآباد

نزدیک به یک ماه از آغاز فعالیت «دوره ششم شورای اسلامی شهر نظرآباد » می‌گذرد و طبیعی است در کنار مأموریت مهم شورای اسلامی شهر در انتخاب «شهردار توانمند» و آشنا به مأموریت‌های متناسب با نیاز روز بافت سکونتگاهی شهر نظرآباد؛ اهمیت توجه و برنامه‌ریزی بلندمدت برای اجرای طرح تاب‌آوری اجتماعی و بهبود شرایط ایمنی زندگی مردم از حیث بافت‌های فرسوده و توجه به محلات کم برخوردار و اقماری بر همگان روشن است.

نظرآباد یک شهر فرسوده و قدیمی است

شهر نظرآباد با داشتن محلات دارای بافت فرسوده همچون «سید جمال‌الدین؛ علی‌آباد؛ محله مفتح و بخشی از محله رسالت» و همچنین خیابان‌های در «محدوده جنوبی شهر نظرآباد» لزوم اجرای طرح ممیزی املاک و بررسی و پایش میزان استحکام و مقاومت سکونتگاه‌های دارای بافت فرسوده را تأکید می‌کند. سکونتگاه‌هایی که قدمت آن گاهی به بیش از ۵۰ سال می‌رسد و با توجه به شرایط زلزله‌خیز بودن منطقه و آسیب‌پذیر بودن این اماکن ؛ مجموعه مدیریت شهری باید فکری اساسی و دارای قابلیت اجرا داشته باشند.

اقدامات عملی برای تاب‌آوری شهری در نظرآباد

آموزش‌های شهروندی در مقابله با بلایای طبیعی و همچنین فعال‌سازی کارگروه پدافند غیرعامل؛ اجرای شیوه‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های این کارگروه و تشویق مردم به نوسازی خانه‌های با بافت فرسوده و تخفیف و بخشودگی عوارض صدور پروانه‌های ساختمانی و استانداردسازی این سکونتگاه‌ها در کنار اصلاح معابر و خیابان‌ها در دسترس‌پذیر کردن منازل به خودروهای امدادی و نجات با آتش‌نشانی ازجمله اقداماتی است که مدیریت شهری باید برای آن برنامه جدیدی ارائه کند.

نقش سمن‌ها در تاب‌آوری شهری نظرآباد

استفاده از ظرفیت‌های داوطلبانه مردمی و فعال‌سازی سمن‌ها و گروه‌های داوطلب آموزش شهروندی در محلات با محوریت مساجد یا خانه‌های بهداشت و کمک به ترویج و « احیای تفکر فعالیت‌های داوطلبانه» از دیگر وظایف مدیریت شهری است که باید با حمایت‌های شهرداری در اجرای این برنامه‌ها گام‌های اساسی برداشته شود. استفاده از ظرفیت‌های نخبگان و اندیشمندان و جوانان علاقه‌مند و فعالان اجتماعی و فرهنگی یک الزام ضروری و اجتناب‌ناپذیر است که امید است در روزهای آتی شاهد هم‌اندیشی منتخبین مردم در مدیریت شهری در این خصوص باشیم. قطعا حمایت و استقبال از برنامه های سازمان های مردم نهاد نظراباد می تولند راهگشا و برای شهر مفید واقع شود.

یادداشت از داود اسدی فعال فرهنگی و رسانه

داود اسدی فعال فرهنگی و رسانه

اخبار مرتبط

نقش سمن ها و مشارکت های اجتماعی در توسعه شهری

نقش سمن ها در جهش تولید/ جایگاه موثر و اساسی سمن ها در تحقق جهش تولید

سمن ها همراه و ناظر بر دادگستری

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.