حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳ Saturday, 2 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2390 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 948×
نقش‌آفرینی سمن‌های میراث فرهنگی به عنوان مشاور و دیده‌بان وزارت میراث
۰۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۳
شناسه : 1099
بازدید 456
9
عضو هیئت رئیسه شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از خواسته‌های همیشگی سمن های میراث فرهنگی، به رسمیت شناختن نقش انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های است.
ارسال توسط : منبع : خبرگزاری ایسنا
پ
پ

نقش‌آفرینی سمن‌های میراث فرهنگی به عنوان مشاور و دیده‌بان وزارت میراث

بخشنامه جدید در به رسمیت شناختن نقش سمن های میراث فرهنگی در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها موثر می باشد.

رضا ملاحسینی اردکانی عضو هیئت رئیسه شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در گفت‌وگویی ضمن اشاره به بخشنامه‌ جدید ابلاغی وزارت میراث فرهنگی که نویدبخش خوبی در راستای فعالیت «ان.جی.او»ها در این حوزه است، گفت: این بخشنامه، گام اول رسیدن به اتفاق‌های بزرگ در این حوزه و تداوم فعالیت‌ سمن‌ها به صورت اثربخش، منظم و سازمان‌دهی شده، است.

نقش‌آفرینی سمن‌ها به عنوان مشاور و دیده‌بان وزارت میراث فرهنگی

عضو هیئت رئیسه شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، یکی از خواسته‌های همیشگی فعالان این حوزه از وزارت میراث فرهنگی را به رسمیت شناختن نقش سمن ها و تشکل‌های مردم نهاد در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های مربوط به حوزه‌های سه گانه این وزارت میراث عنوان کرد.

نقش‌آفرینی سمن‌های میراث فرهنگی به عنوان مشاور و دیده‌بان وزارت میراث و بازوی اجرایی وزارت خانه

این فعال عرصه میراث فرهنگی استان یزد در این رابطه افزود: انجمن‌ها و تشکل‌ها باید به عنوان مشاور، دیده‌بان و بازوی اجرایی سه حوزه‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعالیت داشته باشند.

به گفته‌ی ملاحسینی، سازمان‌های مردم‌نهاد همیشه فعالیت‌های خود را در راستای حفظ رونق گردشگری پایدار و اصالت بخشی به صنایع دستی و توسعه آن انجام داده و همواره نیز در تداوم آن می‎کوشند.
وی با اشاره به تحقق نیافتن رسمیت فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد در دوره‌های مختلف، گفت: در هر دوره به دلیل تغییرات در کادر اجرایی و مدیریتی وزارتخانه، رویکردها به این مسئله نیز تغییر می‌کرد ولی خوشبختانه بخشنامه‌ی اخیر نه تنها حوزه‌های سه‌گانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بلکه فراتر از آن و حوزه‌های دیگری نیز مانند برنامه‌ریزی، تامین منابع و یگان حفاظت را نیز در بر می‌گیرد.

ملاحسینی مشخص شدن و تفکیک حوزه‌ها و وظایف گروه‌های مردمی و سمن‌ها را یکی از قسمت‌های این بخشنامه دانست و گفت: بر همین اساس شوراهای اثرگذاری در این حوزه، به صورت جداگانه به عنوان ناظر مورد استفاده قرار می‌گیرند، البته تلاش بر این است که از عضو ناظر به عنوان عضو اثرگذار و دارای حق رای، تغییر وضعیت پیدا کند.

وی در این خصوص یادآور شد: انجمن‌های صنفی و تخصصی در حوزه میراث و گردشگری در گذشته حق حضور در جلسات مربوطه را نداشتند اما اکنون با شرایط به وجود آمده بر امور آنان ناظر هستیم. بخشنامه مذکور احتمالا باید دارای پیوست‌هایی باشد ولی شاید این پیوست‌ها به بخشنامه‌های بعدی الصاق ‎شود.

نقش‌آفرینی سمن‌ها به عنوان مشاور و دیده‌بان وزارت میراث فرهنگی

عضو هیئت رئیسه شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در پایان خاطرنشان کرد: این بخشنامه ماحصل زحمات و پیگیری‌های چند ساله فعالان حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی این عرصه در کشور است./ خبرگزاری ایسنا

 

اخبار مرتبط:

تشکیل شبکه انجمن‌های مردم‌نهاد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آذربایجان شرقی

موسسه مردم نهاد حامیان تپه ازبکی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.