نقدی تخصصی بر طرح صیانت از فضای مجازی
محمدرضا حسین زاده رئیس کمیسیون فناوری ارتباطات و اطلاعات مجمع جوانان استان البرز و کارشناس ارشد مهندسی نرمافزار در گفتوگویی با پایگاه خبری سمن جوانان گفت: این روزها درباره طرح صیانت از فضای مجازی، شاید جالبترین صحبتها از سوی وزیر ارتباطات صورت گرفته است. وی علت کاهش سرعت اینترنت در این روزها را به این صورت توصیف میکند که ظرفیت شبکه تلفن همراه در شرایط فعلی تقریباً اشباعشده است و هرگونه افزایش بار در این بخش، باعث کاهش کیفیت این شبکه میشود. نقدی تخصصی بر طرح صیانت از فضای مجازی و اظهارنظر وزیر ارتباطات درباره کاهش اینترنت وجود دارد؛ اینکه نظرات غیرتخصصی و بدون پشتوانه کارشناسی است.
کاهش سرعت اینترنت بینالملل
حسین زاده اظهار داشت: نکتهای که باید به این اظهارنظر غیرتخصصی وزیر درباره کاهش سرعت اینترنت بینالملل اشاره کرد این است که در کل پروسه اشباع ظرفیت در زیرساختهای ارتباطی در یک شبکه کشوری، هرگز بهیکباره اتفاقاً نخواهد افتاد و این افت در یک بازه زمانی نسبتاً طولانی و بهصورت تدریجی خواهد بود. ظرفیتهای مورداشاره بهیکباره اشباع نمیشوند و پهنای باند مربوطه با توجه به کاهش ظرفیتهای زیرساختی بهمرور و بهتدریج با کاهش مواجه میشود.
رئیس کمیسیون فناوری ارتباطات و اطلاعات مجمع جوانان استان البرز خاطرنشان کرد: در این روزها موضوعی که در عمل شاهد آن هستیم افت یکباره در طی تنها چند روز و نیز افت بسیار شدید در برخی اپلیکیشن های محبوب است. تنها در نرمافزار اینستاگرام در این روزها شاهد ping هایی با اعداد بسیار بالا و غیرطبیعی بودهایم که این نشان از افت قابلملاحظهای در سرعت دسترسی به این اپلیکیشن است.
وزیر ارتباطات موافق طرح صیانت و محدودسازی است!
کارشناس ارشد مهندسی نرمافزار تأکید کرد: با توجه به اظهارنظرهای غیر کارشناسی وزیر ارتباطات در رابطه با کاهش سرعت اینترنت بینالملل و اپلیکیشن های متعدد و ارجاع مشکلات موجود به اشباع ظرفیتها و زیرساختها و انتقادهای پیدرپی از بیتوجهی دولت قبل در قبال این ظرفیتها و دلایل غیر کارشناسی وی یک فرار روبهجلو تلقی میشود. وزیر ارتباطات در ظاهر مخالف و در واقعیت مجری دستبهسینه سیاستهای طرح صیانت و محدودسازی است؛ اما شاید نکته قابلتأمل این ماجرا توأمان شدن مصوبه کمیسیون صیانت از فضای مجازی و اتفاقات اخیر و کاهش سرعتها است. موضوعی که بیشازپیش اثباتکننده ماموریت وزیر ارتباطات فعلی بوده و آن چیزی نیست جز محدودیت مطلق در اینترنت بینالمللی و اپلیکیشن های محبوب و مطرح سازی چندباره اینترنت ملی
ایرادات شبکه اینترنت ملی
حسین زاده در ادامه افزود: اگر به زبان ساده درباره اینترنت ملی صحبت کنم باید گفت شبکهای است در کشور که چه به لحاظ ارتباطی و چه به لحاظ محتوایی محدود به مرزهای کشورمان است و کنترل کامل این شبکه توسط دولت و سرویسدهندههای داخلی خواهد بود. این شبکه گرچه در ابتدا یک شبکه بهموازات شبکه بینالمللی است ولی مقدمات حذف را برای اینترنت بینالملل فراهم میآورد (با توجه به سیاستهای محدودسازی و صیانت مجلس شورای اسلامی).
وی یادآور شد: درباره ایرادات شبکه اینترنت ملی میتوان به عدم آمادگی زیرساختی و محتوایی و نیز نرمافزاری اشاره کرد. کشور ما امروز تقریباً هیچ اپلیکیشن جایگزین برای برنامههای پرمخاطب همچون اینستاگرام ندارد و آمادهسازی این ظرفیتها در مدت کوتاه بههیچوجه امکانپذیر نیست و پروسه ساخت و استقرار یک اپلیکیشن پربازدید نیاز به توجه ویژه بخشهای دولتی و سرمایهگذاران به بخش فناوری و متخصصین این حوزه را دارد و به لحاظ زمانی نیز این پروسه زمانبر خواهد بود.
این کارشناس حوزه فناوری ارتباطات اطلاعات همچنین گفت: قطع دسترسی به اینترنت بینالملل صدمات غیرقابلجبران بر پیکره حوزه علمی و فناوری، رسانهای و علوم نوین و دیگر بخشها خواهد زد و با قاطعیت میتوان گفت کشور ما ظرفیتهای نرمافزاری و زیرساختی و مهمتر از همه محتوایی را برای حذف بخش شبکه بینالملل ندارد.
صدمات و مضرات طرح صیانت از فضای مجازی
رئیس کمیسیون فناوری ارتباطات و اطلاعات مجمع جوانان استان البرز به مضرات طرح صیانت از فضای مجازی اشاره کرد و افزود: بر کسی پوشیده نیست که قطع ارتباط با جهان بیرون تبعات جبرانناپذیری خواهد داشت که بهاختصار به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- محدودسازی اینترنت بینالملل که عملاً دیواری است بین ارتباط یک کشور با دیگر کشورهای جهان
- متضرر شدن کسبوکارهای مجازی
- عدم وجود پلتفرمهای مشابه در کشور جهت پوشش فعالیتها
- تحمیل اینترنت ملی به ملت شریف ایران که با توجه به زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری چیزی جز محدودیت مطلق نخواهد بود
- تنزل جایگاه علمی و اطلاعاتی کشور بهتبع قطع ارتباط اینترنت بینالملل
- عقبگرد در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و علوم نوین
- عدم دسترسی به علوم روز دنیا و مقالات و تحقیقات علمی
لزوم اخذ نظرات متخصصین فناوری ارتباطات و اطلاعات
حسین زاده در ادامه تأکید کرد: تصمیمگیری کلان در حوزه فناوری و رسانهای در کشور توسط مسئولینی که هیچگونه تحصیلات و تخصص مرتبطی در این حوزه نداشته و نه آگاه به زیرساختهای کشور میباشند و نه توصیههای متخصصان این حوزه را میپذیرند نقطه سیاه مصوبات کمیسیون صیانت از فضای مجازی است. کمیسیونی که با تغییرات قابلتوجه در کلیات تصویبشده در صحن مجلس بنا دارد اکنون بدون توجه به نظرات کارشناسان و متخصصان و حتی بدون توجه به نظرات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیگر نمایندگان مخالف به هر طریقی طرح مربوطه را تصویب نماید تا در سناریوی تعیینشده با سندیت بهاصطلاح قانونی، دولت و وزارت فناوری ارتباطات و اطلاعات را به اجزای هرچه سریعتر محدودسازی اینترنت بینالملل و اپلیکیشن های خارجی مجاب نماید.
این کارشناس در انتها خاطرنشان کرد: این اقدام شتابزده موردنقد اکثریت مردم و متخصصین است و کمترین انتظاری که وجود دارد، لزوم اخذ نظرات متخصصین حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و وجود کارگروه تخصصی در زمان بررسی طرح در مجلس و کمیسیون صیانت از فضای مجازی جهت تبیین مشکلات این طرح است تا نمایندگان محترم (اگر صرفاً به دلیل ناآگاهی از حوزههای تخصصی تن به چنین مصوبه خام و پر ایراد داده باشند) با آگاهی از ظرفیتهای موجود اقدام به اتخاذ تصمیم صحیح در این رابطه را داشته باشند.
اخبار مرتبط
تصویب عجولانه طرح صیانت از فضای مجازی، برجامی دیگر نشود
تلاش جوانان البرزی برای رونمایی از نرمافزار الکترونیکی خدماترسانی به ایثارگران
ثبت دیدگاه