مژده موجی بانوی موفق بوشهری
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان بوشهر، مژده موجی از بانوان موفق و فعال شهرستان بوشهر میباشد، وی نویسنده دو کتاب زمزمه های علوی و قلمت را زمین نگذار است.
سوابق و فعاليت ها:
- طلبه فعال فرهنگی و شاعر و نویسنده
- داری مدرک خبرنگاری
- مدرس قران در مدارس غیر انتفاعی
- دارای مدرک معتبر قرآنی از سازمان تبلیغات اسلامی
- برگزاری گروه های حلقه صالحین به مدت دو سال
- برگزار کننده مشاعره علوی با کمک بنیاد غدیر بوشهر
- نویسنده دو کتاب با نام های زمزمه های علوی، قلمت را زمین نگذار
به نظر شما یک خانم که در عین حال مادر نیز هست چگونه می تواند فعالیت های خود را در عرصه های مختلف (محیط کار، منزل و اجتماع) به نحوه احسن انجام دهد؟
برنامه ریزی حرف اول را همه جا می زند چه برای کسی که مجرد است و چه متاهل! اگر این برنامه ریزی نباشد ما به هیچ کدام از کارهایمان نمی توانیم برسیم.حالا کسی که مادر هم هست چگونه می تواند هم به محیط منزل و هم به اجتماع به نحو احسن برسد، زمانی است که ما دوست نداریم وقت خالی برای خودمان داشته باشیم یعنی دوست داریم یک آدم تلاشگر باشیم،پرکار باشیم. منظور از اینها افراط نیست به عنوان مثال وقتی که ظرف هایمان را شستیم غذا را آماده کردیم بیکار می شویم و دوست نداریم در گیر این بیکاری باشیم. اینجاست که یک خانم تصمیم میگیرد که خودش را سرگرم کار بیرون یا کار های دیگه بکند یا بالعکس، یک نفر ذاتأ دوست دارد شاغل باشد و بیرون کار کند.. اینجاست که مدیریت می طلبد و برنامه ریزی باید داشت. اما اینکه چطور می تواند به نحو احسن خوب پیش برود، همان بحث انگیزه و هدف هست که این خانم را به اینجا می رساند یعنی اگر انگیزه کار کردن بیرون از محیط خانه را داشته باشند باعث میشوو تمام کار های خانه و حتی فرزندش را به درستی مدیریت کند.
انگیزه تصمیم شما برای برپایی مشاعره علوی از کجا شکل گرفت؟
انگیزه وقتی پیش می آید که آدم احساس نیاز کند. وقتی چیزی را نداریم و کمبودش را احساس می کنیم، تلاش می کنیم که آنرا بدست آوریم . مشاعره علوی با توجه به جایگاه بزرگ و عظیمی که دارد از آن دسته بود که وجود نداشت ، یعنی ما برای اولین بار مشاعره علوی را در استان بوشهر برگزار کردیم واین برای جامعه ما یک نیاز بزرگ بود. اولین قدم را از شهرستان و سپس استان برداشتیم تا انشاءالله به مرحله کشوری برسد. انگیزه من همین بود که احساس نیاز یک مشاعره ای به نام مولی علی (ع) که اثرات بسیار خوبی برای مخاطبان دارد. از اثرات خیلی خوب آن می توانم به این اشاره کنم که افراد اشعاری را حفظ می کنند برای اینکه در مسابقه برنده شوند و این اشعار برای همیشه در ذهنشان می ماند، گاهی اوقات یک بیت در یک تنگنا می آید و به داد ما می رسد، گاهی اوقات یک بیت می آید و ما را متحول می کند ، به ما درس میدهد، گاهی اوقات مارا می خنداند، می گریاند و مارا متحول می کند..
هدف اصلی شما برای به چاپ رساندن کتاب ها چه بود؟
هدف من همان احساس نیاز در به وجود آوردن مشاعره علوی بود که داشتیم بعدا در فضای به وجود آوردن کتاب هم داشتیم، یعنی احساس نیاز شد که باید کتاب مشاعره علوی وجود داشته باشد و کتابی که این فرهنگ را ترویج بدهد وجود داشته باشد. من ماه ها تلاش کردم و وقت گذاشتم اشعاری پیدا کردم، به حروف الفبا نوشتم و تبدیل به کتاب کردم. کتاب “قلمت را زمین نگذار” روایت آن اتفاق ها و دلایلی بود که باعث شده ما مشاعره را به وجود بیاوریم . همه آنچه که بود را در کتاب بیان کردیم و این باعث شد ما این دو کتاب را به چاپ برسانیم. قطعا تشویق خیلی بزرگ برای نوجوان هاست.
به نظر شما آیا ازدواج و فرزندآوری مانع فعالیت های فرهنگی و .. می شود؟ این موضوع در زندگی شما چگونه بوده است؟
باید بگویم که ازدواج و فرزندآوری اصلا مانع فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ما نمی شود. هیچ وقت اینطور نیست؛ گاهی اوقات شرایط زندگی یک فرد به گونه است که میطلبد که آن لحظه و برهه خاص از فعالیت اجتماعی اش دست بردارد یا بالعکس ، کسی هست که شرایط برایش مهیا می شود.. مثلا فردی هست که از کودک او مراقبت کند یا یک کمک دست دارد. ایشان میطلبد که برود در جامعه و فعالیت های خودش را آغاز کند. پس ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که اول در جایگاهی هستیم؛ باید شایستگی بیرون رفتن از منزل را داشته باشیم نه اینکه به هر قیمتی شده است بیرون برویم. اگر ما بخواهیم تمام اهدافمان را در محور فعالیت در اجتماع قرار بدیم و از خانه و خانواده دوری کنیم یا خودمان را توجیه کنیم ، در صورتی که اینطور نیست . باید حواسمان به این نکات باشد که بعدا بتوانیم به راحتی خارج از منزل فعالیت خودمان را آغاز کنیم. بنده به عنوان کسی که در سن کم ازدواج کردم و تا این لحظه پنج سال از زندگیم می گذرد در کناری که داشتن بچه و خانه داری ..،تماما در محیط بیرون از منزل هم بودم و الحمدلله تا به حال هم موفق بودیم.
این نکته را به عنوان یک توصیه می گویم به همه مردم ، چه عزیزانی که زن هستند و چه عزیزانی که به جوانی نرسیده اند می گویم که: ارزشی که یک خانم یا یک زن می تواند در محیط خانه ایفا کند به طبع صدها برابر بیشتر ارزشی ست که می تواند خارج از محیط اجتماع وارد کند.
یک مثال می زنم. زمانی است که من خارج از محیط خانه مشغول به کار هستم و این امر باعث میشه که مثلا از فرزند آوری هراس داشته باشم چون من زمان ندارم درست به فرزندم برسم یا فرزندم را در مشکل مدیریت می کنم. این امر باعث میشود که مادر، فاصله سنی بچه ها را زیاد کند یا بالعکس کم فرزند بیاورد. این در صورتی است که من در جامعه دارم به دیگران خدمت می کنم و این چه خدمتی است وقتی که رهبر ما می فرماید : الان وظیفه من به عنوان یک خانم این است که فرزند بیاورم و تا آنجایی که امکان هست تعداد فرزندانم رو زیاد کنم..!
کلمات زیر را با عبارت کوتاه پاسخ دهید.
نویسندگی: دنیایی از معلومات و احساسات که هر دو مکمل هم هستند.
نقش مادری: بی نظیر ترین نقش در دنیاست و خوشحالم که در این لحظه دارم این حرف را به عنوان یک مادر می زنم. حتی خود مادر هم نمی تواند بزرگی و زیبایی این جایگاه را متوجه بشود.
کتاب: برای من مساوی با فرهنگ است، تا وقتی که باشد و نقش کتاب پر رنگ و پر رنگ تر بشود ، جامعه رو به ارتقا می رود و ما باید تلاش کنیم کتاب های خوبی بنویسیم تا کتاب خوان های خوب هم زیاد بشوند.
و حرف آخرتان
حرف آخرم این است، اینکه همه ما آمده ایم در این دنیا و خدایی که از روح خودش در ما دمیده ، منت سر ما گذاشته و ما را جانشین خودش در زمین کرده است؛ جایگاهی که خدا به ما داده نعمت هایی که خدا به داده ما.. اصلا نمی توانیم شکر گذار این همه نعمت باشیم.
همانطور که خودش گفته که اگر بخواهید هم نمی توانید . حالا چقدر خوب است که ما قدر این جایگاه و نعماتی که خدا به ما داده را بدونیم.
حرف اخرم واژه ابدیت هست: رسیدن به مسیر خداوند، رسیدن به قرب الی الله و امیدوارم که تک تک ما در هر جایگاهی که هستیم با هر اعتقادی که هستیم بتوانیم در راه رسیدن به خدا ، بهترین باشیم و بعد از آن در این مسیر.
امیدوارم که اگر باعث پیشرفت پیش امام زمان نیستیم حداقل مایه ناراحتی ایشون نباشیم و روز به روز تلاش کنیم تا دل حضرت را به دست بیاریم و انشالله ظهور اقا را خیلی زود داشته باشیم.
اللهم عجل لولیک فرج
ثبت دیدگاه