حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2362 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 948×
عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی
۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
شناسه : 3682
بازدید 426
6
علیرضا گروسی عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی مردم در ایام محرم نشان از ظرفیت بالای فرهنگ عاشورایی در توسعه یافتگی فرهنگی و اجتماعی جامعه شیعه دارد.
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی

امروز در جوامع به‌ویژه جوامع شهری مشارکت مردم و انسجام و وحدت اجتماعی یکی از فاکتورهای اساسی توسعه می‌باشد. عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی که در ماه‌های محرم و صفر در کشور اتفاق می‌افتد، یکی از شاخصه‌های توسعه‌یافتگی اجتماعی جامعه شیعه می‌باشد.

نقش مشارکت مردم در مدیریت جوامع

در ادبیات امروز مدیریت جوامع، برنامه‌ریزی با مردم و مشارکت آن‌ها در امور اجتماعی_فرهنگی جزو اولویت‌های اساسی می‌باشد و مردم در امور مرتبط با جامعه هم تصمیم‌ساز هستند و هم تصمیم گیر و نقش مشارکت مردمی در مدیریت جوامع بسیار مهم است.

عزاداری سیدالشهدا علیه‌السلام اصلی‌ترین و خاص‌ترین جلوه مشارکت مردمی

در کشور ایران ایام عزاداری سیدالشهدا علیه‌السلام اصلی‌ترین و خاص‌ترین جلوه مشارکت مردمی نمایان می‌شود و مردم در برپایی جلوه‌های عشق و ایثار اهل‌بیت با هم سهیم و یکپارچه می‌شوند.

ظرفیت بالای فرهنگی عزای امام حسین

از نگاه جامعه‌شناسانه و حتی روان‌شناختی اقدامات خودجوش مردم در کنار برنامه‌ریزی‌های نهادهای تصمیم‌گیری رسمی (دولت مرکزی و دولت محلی) در ایام محرم نشان از ظرفیت بالای فرهنگی عزای امام حسین علیه‌السلام است که در هیچ جای دنیا نظیر آن موجود نیست.

عشق امام حسین موجب انسجام و وحدت اجتماعی می شود

حرارتی که عشق امام حسین و غم ایشان در قلوب شیعیان و حتی جوامع غیر شیعی به وجود آورده موجب شده است تا انسجام و وحدت اجتماعی تحقق‌یافته و هویت اجتماعی به‌صورت یک امر همگانی در راستای پاسداشت اهداف بلند و آرمانی قیام آن حضرت تعریف گردد.

تأثیرات این پویش موجب همدلی بین مردم و مسئولین و اعتماد چندجانبه آن‌ها نسبت به هم و رسیدن به مردم محوری که یکی از ویژگی‌های آرمان‌شهرهای ایرانی_اسلامی می‌باشد.

ارکان شهرهای ایرانی – اسلامی

در این میان تقویت فرهنگ طبیعت‌محوری و مسجد محوری و در نهایت ایجاد فرهنگ خدامحوری به عنوان سه رکن دیگر شهرهای ایرانی_اسلامی دست‌یافتنی خواهد شد.

ایران پایتخت فرهنگ عاشورایی است

شخصیت حضرت امام حسین یک جایگاه بین‌المللی دارد و کشور ایران با عنوان پایتخت فرهنگ عاشورایی موردتوجه اکثر برنامه ریزان توسعه است و یک فرصت بسیار مناسب برای ارائه الگوی توسعه اجتماعی_فرهنگی است و عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی مردم پیوندی محکم و استوار با هم دارند.

یادداشت از علیرضا گروسی فعال اجتماعی و عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان نظرآباد

علیرضا گروسی

اخبار مرتبط

برپایی عزای سنتی دمام زنی و توزیع ماسک به همت جوانان

نذرواره حسینی پخت ۷۲ دیگ در محرم

کلیپ جمعه های انتظار

ثبت دیدگاه

2 دیدگاه برای “عزای امام حسین علیه‌السلام و مشارکت اجتماعی”
  1. درود بر جوانان حسینی و جوانان غیوری که یاد امام حسین رو زنده نگه داشته اند و سپاس از نگارش زیبای آقای دکتر گروسی

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.