طرح صیانت از فضای مجازی و فرصتسوزی برای دولت جدید
داود اسدی کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات دانشگاه شاهد تهران در گفت و گویی با پایگاه خبری سمن جوانان از عجله مجلس در تصویب طرح صیانت از فضای مجازی و فرصتسوزی برای دولت جدید گفت.
طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی علنی مورد بررسی قرار می گرفت
اسدی ابراز داشت: طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و استناد اصل ۸۵ قانون اساسی جهت تصویب در کمیسیون تخصصی ارسال شد که با توجه به ملاحظات مختلف این طرح و اهمیت آن به نظر می رسید باید به صورت علنی در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار می گرفت و همچنین نظرات تخصصی کارشناسان استفاده و شاید هم از نظر آحاد مردم در این زمینه جلب میشد.
محدود کردن پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خصوصا شبکه اینستاگرام
این کارشناس مدیریت اطلاعات همچنین خاطرنشان کرد: طرحی که بخشی از هدف آن محدود کردن پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خصوصا شبکه اینستاگرام است؛ موافقان و مخالفان زیادی از سوی مردم و نمایندگان آن در مجلس شورای اسلامی برای خود پیدا کرد و نهایتاً نمایندگان تصمیم گرفتند این طرح در کمیسیون فرهنگی و با عدهای قلیل از نمایندگان تصویب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال و سپس به صورت آزمایشی در کشور اجرا شود.
عدم توجه اسناد بالادستی همچون برنامه ششم توسعه
وی در ادامه عنوان کرد: همه می دانیم مدیریت اجرایی و اداره کشور به ویژه در موضوعات مربوط به فرهنگ و ارتباطات؛ اشتغال و مسائل مربوط به مشاغل اینترنتی و بسیاری از امورات مرتبط به فضای مجازی در محدوده تخصصی دولتهاست که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان باید این موضوع در قالب لایحه ای از سوی دولت جدید برنامه های پیش روی دولت آقای رئیسی تنظیم و به مجلس ارسال تا حقوق دولت جدید و مردم در اجرای برنامه های توسعه ای کشور برابر اسناد بالادستی همچون برنامه ششم توسعه اقدام می شد.
توسعه دولت الکترونیک و توسعه زیرساختها
اسدی با اشاره به قوانین بالادستی یادآور شد: قانون برنامه ششم توسعه در بخش ۱۳ با عنوان «ارتباطات و فناوری اطلاعات» مشتمل بر مواد ۶۷ و ۶۹ بهطور خاص به فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخته است. در ماده ۶۷ این قانون بهطور مستقیم به توسعه فناوری فاوا پرداخته شده و اقداماتی را برای دستگاههای اجرایی برای توسعه زیرساخت فناوری فاوا در کشور از جمله افزایش ظرفیت انتقال پهنای باند، توسعه زیرساختهای خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی، توسعه دولت الکترونیک و توسعه زیرساختها در نظر گرفته است.
حفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات، الکترونیکی کردن تمام فرآیندها و خدمات
او به احکام موجود در برنامه ششم توسعه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه احکام متعددی در زمینه توسعه فاوا به ویژه در حوزه دولت الکترونیک و حفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات، الکترونیکی کردن تمام فرآیندها و خدمات، قابلیت الکترونیکی و تکمیل بانکهای اطلاعاتی و همچنین توسعه استقرار خزانهداری الکترونیکی و اصالت بخشیدن به اسناد الکترونیکی صادر شده است.
۱۰ برابر کردن محتوای مناسب دیجیتال
این کارشناس به توسعه دولت الکترونیک تاکید کرده و ابراز داشت: ماده ۶۸ قانون برنامه ششم مشتمل بر ۱۰ بند بهطور خاص در حوزه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به مواردی پرداخته است که به توسعه دولت الکترونیک و هرچه بیشتر الکترونیکی شدن فرآیندهای سنتی کمک میکند. در این برنامه دولت مکلف شده تمهیدات لازم برای کاهش حداقل ۵/ ۱۲ درصد سالانه از مراجعه حضوری به دستگاههای اجرایی و دستیابی به حداقل ۵/ ۷ درصد رشد سالانه الکترونیکی کردن معاملات و تجارت کالا و خدمات کشور و ۱۰ برابر کردن محتوای مناسب دیجیتال را فراهم کند.
اسدی در انتها گفت: حال باید دید آیا دولت جدید آیت الله رییسی می تواند با قانون موسوم به «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» برنامه های توسعه پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه را با این وضعیت پیش ببرد یا خیر؟
اخبار مرتبط
حلقه مفقوده صنعت و پژوهشگاه های تحقیقاتی در کشور!
ثبت دیدگاه