شهر جدید هشتگرد تشنه کار فرهنگی؛ راهاندازی خانههای جوان در شهر جدید هشتگرد
مسکن همواره در طول تاریخ از مهمترین نیازهای بشری است ؛ توسعه شهرنشینی و ایجاد شهرهای بزرگ در سده اخیر به دلیل تغییر مشاغل کشاورزی به صنعتی و خدماتی صورت گرفت. ابتدا شهر ها در کنار صنایع و مشاغل جدید صنعتی تشکیل شد و سپس شهرها بزرگ و بزرگتر شدند.
ساخت شهرهای جدید برای تامین مسکن عمومی
دولتها برای تامین مسکن های جدید برنامه ریزی کردند و در ایران نیز شورای عالی شهرسازی و معماری با ایجاد مصوبههای ساخت شهرهای جدید برای تامین مسکن عمومی را به تصویب رساند و قانونی ایجاد شهرهای جدید را در دستور کار خود قرار داد.
شهر جدید هشتگرد جاذب جمعیت سرریز کرج و تهران
شهر جدید هشتگرد نیز از جمله شهرهایی بود که به دلیل افزایش قیمت مسکن در کلان شهرهایی چون تهران و کرج و همچنین سیاستهای تمرکز زدایی جمعیت از پایتخت و وجود شهرک های صنعتی در شهرستانهای ساوجبلاغ و نظرآباد و نزدیکی آن به تهران و فاصله ۶۰ کیلومتری از کلانشهر تهران در ابتدای دهه هفتاد در دستور کار قرار گرفت و کمکم فازهای مختلف این شهر که در منطقه خوش آب و هوا در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد ساخته شد.
سیاست تامین مسکن ارزان در اختیار گذاشتن زمینهای دولتی طبق اصل قانون اساسی و ساخت مسکن در قالب تعاونیها در شهر جدید هشتگرد که بزرگتر شدن و توسعه آن انجامید.
شهر جدید هشتگرد با جمعیت بالای ۵۰ هزار نفری
هم اکنون شهر جدید هشتگرد جمعیتی ۵۰ هزار نفری در سرشماری ۱۳۹۸ را به خود اختصاص داده است و ساخت واحدهای جدید نیز به پیش بینی کارشناسان میتواند جمعیت صدها هزار نفری را در خود قرار دهد.
موقعیت ممتاز شهر جدید هشتگرد از حیث جغرافیایی و طبیعی و دسترسی آن به منابع آبی و سد طالقان همچنین جمعیت سرریز تهران و کرج میتواند بستر مناسبی برای اسکان جدید برای مردم را فراهم کند شرکت عمران و شهرداری شهر جدید هشتگرد نیز برابر قانون وظایف و دستورالعمل هایی برای ارائه خدمات بهتر انجام میدهند .
نیازهای فرهنگی در شهرهای جدید باید جدی گرفته شود
نیازهای اساسی انسان در تامین خوراک و پوشاک و مسکن نیاز به آموزش در ابعاد مختلف انسانی و همچنین تعلیم و تربیت آموزش های فرهنگی است؛ جمعیت متنوع و ناهمگون از اقوام مختلف ایران پهناور و سبکهای زندگی مختلف نوعی همزیستی در شهرهای جدید به ویژه شهر جدید هشتگرد را میطلبد.
وجود کتابخانههای عمومی، فرهنگسراها، خانه های جوان، آموزشگاههای موسیقی و هنرهای دستی و همچنین فعالیت های فرهنگی دیگر می تواند در ایجاد یک شهر نشینی همگون و همچنین ساخت هویت شهری کمک کند.
تقویت نهادهای فرهنگی در شهرجدید هشتگرد
جمعیت های مورد پیشبینی کارشناسان در استقرار در واحدهای جدید ضرورت تقویت نهادهای فرهنگی در این شهر را هشدار می دهد؛ لازم است کارگزاران و تصمیم سازان حوزههای فرهنگی در این خصوص با برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت نیاز های اساسی فرهنگی این شهر نسبتاً بزرگ که در آینده شکل خواهد گرفت را داشته باشند.
راهاندازی خانههای جوان در شهر جدید هشتگرد
هم اکنون شهر جدید هشتگرد دارای دو کتابخانه عمومی است و نیازهای ده ها هزار نفری شهر هشتگرد را پاسخگو نیست. تقویت فعالیت های فرهنگی مساجد، راهاندازی خانههای جوان، کانونهای فرهنگی و تربیتی خانه های موسیقی و هنرهای دستی و خانههای محلات از جمله موضوعات ضروری است که باید در دستور کار شرکت عمران و شهرداری شهر جدید هشتگرد باشد تا با تهدیدات فرهنگی و اجتماعی پیش روی جمعیت دهها هزار نفری در این شهر جدید مواجه نشویم.
شهرجدید هشتگرد تشنه برنامه ریزی فرهنگی مسئولان
در حالی روزهای تشنگی خوزستان را سپری می کنیم که اگر در سالهای گذشته نیازهای طبیعی و حیاتی سرزمین دفاع مقدس را پیش بینی و برای آنها برنامهریزی به اعتبارات لازم گذاشته میشد امروز دیگر شاهد این بحران یعنی بحران آب در این استان پهناور نبودیم ؛ «شهر جدید هشتگرد نیز در موضوعات فرهنگی و مسائل اجتماعی و زیست محیطی تشنه برنامه ریزی های فرهنگی تصمیم گیران و تصمیم سازان این حوزه است».
نیازهای اساسی نسل جدید و به ویژه جوانان در حوزه فرهنگ
تنوع جمعیتی و غیربومی ساکنین شهر و وجود سبک های مختلف زندگی؛ وضعیت خاص آپارتمان نشینی و کمبود زیرساخت های فرهنگی و نیازهای اساسی نسل جدید و به ویژه جوانان هشدار تشنگی این شهر به پرداختن به موضوعات فرهنگی را به همگان می دهد تا در آینده همچون خوزستان شاهد تشنگی مردمان و سرزمین زندگی شان نباشیم.
یادداشت از داود اسدی؛ روزنامه نگار و عضو سابق شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوجبلاغ و شهر جدید هشتگرد
اخبار مرتبط
روز فرهنگی هشتگرد و ضعف دستگاههای فرهنگی در نظرآباد
جشنواره فرهنگی هنری فراز محصول اراده و پشتکار جوانان شهرستان ساوجبلاغ
ثبت دیدگاه