دومین سمن سرای میراث فرهنگی کشور در مراغه افتتاح شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی روز سه شنبه در آیین افتتاح دومین سمن سرای میراث فرهنگی کشور در مراغه گفت: این مجموعه فرهنگی و اجتماعی به همت سازمان های مردم نهاد این شهرستان و به منظور ایجاد فرهنگ و زمینه برای بهره برداری و صیانت از آثار فاخر فرهنگی و تاریخی این خطه راه اندازی و تاسیس شده است.
حمزه زاده افزود: این سمن سرا برای اولین بار در آذربایجان شرقی و به منظور احیا و شناساندن جایگاه بزرگ مراغه به عنوان یکی از کهن شهرهای تاریخی کشورمان ایجاد شده است. معرفی آثار تاریخی، طبیعی و ظرفیت های گردشگری مهم ترین رویکرد در ایجاد سمن سراها و بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در این بخش است.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر اقدامات مناسبی برای احیای آثار تاریخی در این شهرستان نشده است، اضافه کرد: باید در کنار رویکرد حفاظتی و مرمت آثار تاریخی، کارکردهای اقتصادی و فرهنگی این آثار مورد توجه قرار گیرد.
سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیت سمن ها
حمزه زاده گفت: سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیت سمن ها و نیز جلب مشارکت های بخش خصوصی، می تواند زمینه ساز رشد و رونق بخش میراث فرهنگی و گردشگری در این منطقه شود.
وی با اشاره به رویکرد حمایتی دولت تدبیر و امید از صنعت گردشگری افزود: براساس مصوبه هیئت دولت، تمامی دستگاه های دولتی، اجرایی و خدمات رسان ملزم به تخصیص اعتبار برای حفاظت و نگهداری از آثار ترایخی در اختیار نهاد خود هستند و باید در این زمینه اهتمام داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اضافه کرد: همچنین در این راستا، میراث فرهنگی آمادگی دارد، بهره برداری از آثار تاریخی و طبیعی را با رعایت ضوابط و قوانین در اختیار بخش خصوصی قرار داده و از مشارکت های مردمی برای صیانت از آنها بهره مند شود.
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز گفت: با توجه به ظرفیت های بزرگ تاریخی و گردشگری این شهرستان، سمن ها نقش مهمی در معرفی آنها و فرهنگ سازی برای صیانت از این داشته های فاخر دارند.
سیدعلی موسوی افزود: مراغه با برخورداری از ظرفیت های تاریخی و طبیعی، از زمینه های مساعدی برای گردشگری و جذب سرمایه گذار در این بخش بهره مند است.
حفظ آثار تاریخی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای رونق گردشگری از رسالت سمن هاست
معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه ادامه داد: رسالت اصلی سمن ها علاوه بر ایجاد زمینه برای حفظ آثار تاریخی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص رونق گردشگری است.
وی با اشاره به عقد تفاهم نامه همکاری میراث فرهنگی و دهیاری ورجوی برای احیای معبد تاریخی مهر اضافه کرد: این تفاهم نامه می تواند زمینه ساز احیا و صیانت از این اثر ارزشمند تاریخی در این شهرستان شود. شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد./ خبرگزاری ایرنا
اخبار مرتبط
ظرفیت تخصصی سمن ها در سه حوزه اصلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
نقشآفرینی سمنهای میراث فرهنگی به عنوان مشاور و دیدهبان وزارت میراث
تشکیل شبکه انجمنهای مردمنهاد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجان شرقی
یاشاسین آذربایجان
ممنون از اظهار نظر شما
امید که در همه استان های سمن سراهای میراث فرهنگی و گردشگری توسعه پیدا کند
ممنو از اظهارنظر شما خانم رضایی