خانه جوانان در کشور به ۲۰۰ خواهد رسید
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و ستاد توان افزایی سازمان های مردم نهاد شهر تهران گفت: امضای این تفاهم نامه و احداث خانه جوانان باید خیلی زودتر در کلانشهر تهران رخ میداد هرچند تعامل ما با شورای شهر تهران آنقدری بالاست که تاکنون مشکلی در اجرای کارها نداشتیم.
معاون امور جوانان افزود: سال ۹۶ که وارد معاونت جوانان شدیم در کل کشور چند خانه جوان بیشتر وجود نداشت که بخشی از آنها استیجاری بود و با مشکلات زیادی مواجه بودند. عمده ترین مشکل آنها مربوط به قانون وزارت ورزش بود چرا که این قانون چندین سال در مجلس درگیر بررسی بود و مسکوت مانده بود.
اگر اعتبارات به مشکلی برنخورد تا پایان دولت به ۲۰۰ خانه جوان می رسیم.
تندگویان تصریح کرد: خوشبختانه صدور مجوز احداث و پروانه بهره برداری به طور قانونی در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت و امروز ۱۰۰ خانه فعال در سراسر کشور داریم و این یعنی تعداد این خانه ها ۴ برابر شده است و اگر اعتبارات به مشکلی برنخورد تا پایان دولت به ۲۰۰ خانه جوان می رسیم.
تندگویان عنوان کرد: اگر در استانها خانه جوان به راحتی ایجاد شده است و هنوز در تهران اتفاقی نیفتاده دلیلش این است که دولت در تهران وجود دارد و علی رغم ظرفیت موجود خروجی خوبی نسبت به دیگر استانهای وجود ندارد چون مشکل تفکیک بین وزارتخانه ها همه را اذیت می کند.
تندگویان در ادامه گفت: در تهران ۸ هزار سمن وجود دارد که اگر نتوانیم آنها را تجمیع کنیم و ساختارشان را درست کنیم، در هنگام مواقع ضروری مانند سیل، زلزله و… به مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین جایگاه واقعی سمن ها اینجا مشخص می شود. آمادگی کامل داریم برای هر آدرس و پلاکی که شهرداری معرفی می کند مجوز صادر کنیم و با اعتبارات خود آنجا را تجهیز کنیم و در اختیار جوانان قرار دهیم.
معاون امور جوانان عنوان کرد: ما حتی می توانیم خانه جوان اشتراکی هم داشته باشیم چون این خانه ها برای ما به صورت مستقل نیست و می توان به صورت اشتراکی چندین قسمت را پایلوت کنیم حتی می توانیم یکی از فرهنگسراها را خانه جوان کنیم تا هم ما کمک کنیم هم شهرداری حمایت کند.
خانه جوان محلی برای رجوع همه جوانان است
او افزود: برخی فکر می کنند خانه جوان محلی برای تشکلات جوانان است اما اینگونه نیست در واقع خانه جوانان محلی برای رجوع همه جوانان است. تا جوانان مشکلات خود را مطرح کنند و ایده های خود را عنوان کنند.
تندگویان تصریح کرد: ما در کنار برخی خانه های جوان که در استانها فعالیت میکنند، مراکز منش راه اندازی کردیم تا نخبگان اجتماعی و کسانی که در زمینه اشتغال فعالیت می کنند مورد حمایت قرار گیرند. کسانی که در این مراکز منش حضور یافتهاند توانستند با ایده خود اشتغال زایی کنند. برای مثال یک شرکت در زنجان با سرمایه ۷میلیارد تومان از مرکز ما خارج شد و به صورت مستقل کار خود را شروع کرد.
تندگویان بیان کرد: اگر در تهران چندین خانه جوان به وجود آید، من هم سعی میکنم چندین مرکز منش فعال کنم چراکه زیرساخت آن کاملا آماده است و به راحتی می توان این کار انجام داد.
معاون امور جوانان در پایان گفت: یکی از پیشنهادت دیگر ما این است که از سراهای ورزشی استفاده شود و ما این مکان ها را چندین ساعت در روز در اختیار مردم و جوانان قرار دهیم که اگر این اتفاق رخ دهد حتی میزان سرانه ورزش کشور هم افزایش پیدا می کند./ خبرگزاری برنا
ثبت دیدگاه