توهم دانایی با ملت کتاب نخوان چه می کند؟
بیست و چهارم آبان ماه روز گرامیداشت کتاب و کتابخوانی و کتابدار است روزی که هر سال نهادهای فرهنگی فعالیت ها و برنامه های خود را حول محور کتاب و کتابخوانی برنامه ریزی و اجرا میکنند. توهم دانایی یکی از گرفتاری های جامعه امروز ماست که هر کدام از ما فکر می کنیم عقل کل هستیم و نیازی به تحقیق و مطالعه نداریم.
علی(ع): كسى كه از گفتن (نمىدانم) روى گردان است، به هلاكت و نابودى مىرسد.
بدتر از آن مقاومت و ایستادگی و اصرار بر دانسته های غلط و درست که باعث می شود جامعه امروزی خود را از مطالعه و خواندن مبری بداند؛ شاید به این دلیل است که آمار مطالعه ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان از اوضاع خوبی برخوردار نیست.
کارشناسان حوزه های جامعه شناسی و روانشناسی بر این باورند که کتاب نخوانی مردم ریشه در موضوعات فرهنگی هم میتواند داشته باشد که یکی از آنها همین توهم دانایی است.
اول باید ببینیم توهم دانایی با جامعه ای که کتاب نمی خواند چه می کند؟ یا بهتر است بگوییم جامعه ای که کتاب نمی خواند چه می داند و چه سرانجامی خواهد داشت؟
جامعه ای که کتاب نمی خواند جامعه ای است که زندان هایش؛ دادگاه هایش و کلانتری هایش دائماً محل تردد افراد آن جامعه خواهد بود.
به نظر می رسد نهادهای فرهنگی علمی و آموزشی با تمرکز بر یک مدل و برنامه مطالعه شده و مدون در حوزه کتاب و کتابخوانی دست از کارهای نمایشی و تبلیغاتی بردارند و برای کتابخوان کردن جامعه تدبیری بیندیشند.
البته نه تدبیری از جنس امید!! تدبیری که با حذف یارانه های کاغذ در تولیدات و نشر کتاب و جراید که باعث به تعطیلی کشیده شدن بسیاری از نشریات و همچنین تعطیلی ناشرین کتاب در دو سال اخیر شده است.
ضمن گرامیداشت ۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار، شما را به مطالعه کتاب توهم آگاهی: چرا هیچ گاه در اندیشیدن تنها نیستیم؟ از: استیو اسلومن، فیلیپ فرنباخ، انتشارات کتاب کوله پشتی دعوت میکنم. / پایگاه خبری اصل ماجرا
یادداشت از داود اسدی روزنامه نگار جوان البرزی
اخبار مرتبط
ثبت دیدگاه