توسعهنیافتگی غرب استان البرز با تمدن هشتهزارساله قبل از میلاد
غرب استان البرز با در بر گرفتن شهرستان های ساوجبلاغ، چهارباغ، نظرآباد و طالقان؛ منطقهای در مسیر ارتباطی غرب به شرق ایران یا همان جاده خراسان بزرگ؛ دارای تمدن ۸ هزار سال قبل از میلاد است. آثار تاریخی و الواح بهدستآمده نشان از این قدمت کهن در این منطقه دارد که بخشهایی چون نظرآباد؛ طالقان؛ چهارباغ و کردان را شامل میشود.توسعهنیافتگی غرب استان البرز با تمدن هشتهزارساله قبل از میلاد نیازمند پیگیری و مطالبه سازمان های مردم نهاد و جدیت مسئولان است.
قدیمی ترین بنای خشتی جهان در نظرآباد
این منطقه قدمتی به وسعت تاریخ دارد. قدیمیترین بنای خشتی جهان با قدمت ۹ هزارساله در محوطه باستانی ارزشمند تاریخی فلات ایران یعنی تپه ازبکی در شهرستان نظرآباد دلیل این ادعاست.
تمدن چند هزار ساله در غرب استان البرز
غرب استان البرز، تفرجگاههای طبیعی هستند که ما را به تاریخ کهن گره میزنند؛ تپه باستانی خوروین آثاری به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح علیهالسلام و حتی محوطههای باستانی همچون موشه لان تپه؛ تپه گرجیان؛ ایقربلاغ سابقه استقرار و سکونت انسان از هزارههای پنجم و چهارم پیش از میلاد؛ تمدن دیرین و کهن این منطقه را نشان میدهد. کاروانسرای ینگی امام و روستاهای هدف گردشگریاز دیگر ظرفیت های این منطقه است.
غفلت مسئولان برای توسعه گردشگری غرب استان البرز
این سرزمین در طول سالهای قبل از میلاد تاکنون و در دورههای مختلف حکومتهای پیش از اسلام و پسازآن در کنار طبیعت چشم نوازش و ۱۲۶ اثر تاریخی سرآمد مناطق زیبا و گردشگری خاورمیانه است؛ ظرفیت ای بیبدیل که در سایه غفلت مسئولین در دو دهه اخیر نتوانست از جایگاه قابلتوجه گردشگری را برای خود پیدا کند.
عدم کفایت برخی مسئولین
توسعهنیافتگی غرب استان البرز با تمدن هشتهزارساله قبل از میلاد گاهی به مدیران وقت بر می گردد. خاطرهای از مسئول وقت میراث فرهنگی یکی از شهرستانهای این منطقه دوباره برایم یادآوری شد که میگفت: در دو دهه قبل؛ آقای مسئول وقت حاضر نبود برای خانهای تاریخی سیاستمدار ایران که آن خانه نماد کامل یک اثر تاریخی دوره صفویه است میتواند محل گردشگری باشد؛ اعتبارات تخصیصیافته ملی را برای آن هزینه کند و آن را بیهوده و غیرضروری و حتی مضر میدانست
توسعه غرب استان البرز در گروی توسعه گردشگری است
آری تفکرات بنیادگرای برخی مدیران در طول دوران گذشته و بهکارگیری برخی مدیران ناتوان و نامتخصص در ساختار اداری فعلی در دهه گذشته باعث شده است توسعه منطقه که به عوامل مختلفی چون توسعه گردشگری گرهخورده است؛ بهطورجدی شکل بگیرد و هر گوشه از منطقه ساوجبلاغ؛چهارباغ، طالقان و نظرآباد ظرفیتهای بیبدیل وجود دارد که با قرار گرفتن در مسیر شاهراه غربی و شرقی کشور؛ جاده ترانزیتی تهران بازرگان؛ تهران تبریز میتوانست امروز از وضعیت مناسبتری در توسعه همهجانبه برخوردار باشد.
مطالبه سمن ها و جوانان در غرب استان البرز
در این بین نقش سازمان های مردم نهاد و سمن های جوانان می تواند برای مطالبه گری و پیگیری امور توسعه به نفع منطقه و مردم مفید واقع شود. درواقع در زمانی که مسئولان دچار کم کاری یا غفلت هستند یا توانایی انجام کاری را ندارند، این سازمان های مردم نهاد هستند که می توانند از مقام بالاتر مثل وزارت ویراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطالبه کنند. قطعا توسعه گردشگری در غرب استان البرز با همراهی سمن ها موجبتوسعه همه جانبه منطقه خواهد شد.
داود اسدی فعال فرهنگی و روزنامهنگار جوان البرزی
اخبار مرتبط
آسیبشناسی گردشگری در استان البرز
ثبت دیدگاه