تاثیر گاز های گلخانه ای بر محیط زیست
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان، نسترن بهزادی پور کارشناس محیط زیست پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان اظهار کرد:گازهای گلخانه ای مجموعهای از گازها هستند(بخار آب، دی اکسیدنیتروژن ، دی اکسیدکربن و متان)که مقداری از انرژی خورشید را در جو زمین نگه میدارند و باعث گرم شدن جو شده و مانع سرد شدن و پیدایش عصر یخبندان می گردند، اما امروزه به علت تولید بیش از حد این گازها احتمال می رود که زمین از حالت استاندارد گرم تر شده و سبب ،آب شدن یخ های قطبی و ایجاد سیل در نقاطی از جهان ، افزایش فعالیت های زمین شناختی پوسته و زمین لرزه ها، سونامی ها ، آتشفشان ها و طوفان ها بیشتر و اسیدی تر شدن آب اقیانوس ها (و در نتیجه صدمه به موجودات آبزی) شود.
گاز های گلخانه ای
گاز گلخانهای ( به انگلیسی: Greenhouse gas) به گازی که در جو یک سیاره وجود دارد گفته میشود که در محدوده فرو سرخ به جذب و انتشار پرتوها میپردازد. این فرایند سبب اساسی اثر گلخانهای است. گازهای گلخانهای موجود در جو زمین که بهطور طبیعی در آن وجود دارند شامل بخار آب، کربن دیاکسید، متان، دی نیتروژن مونوکسید و اوزون میباشند اما فعالیتهای بشری، بر میزان بسیاری از این گازها در جو افزودهاست. در منظومه شمسی نیز جو ناهید، مریخ و تیتان شامل گازهایی میشود که سبب ایجاد اثر گلخانهای در آنها شدهاست. بدون گازهای گلخانهای، میانگین دمای سطح زمین در حدود منفی ۱۸ درجه سانتیگراد خواهد بود .
اثر گلخانه ای کره زمین
کره زمین همانند یک گلخانه عمل می کند، اما این کار بر خلاف یک گلخانه که به وسیله محفظه ی شیشه ای آن انجام می گیرد، توسط گازهای موجود در جو زمین صورت می گیرد. بخشی از تابش غیر گرمایی خورشیدی به انرژی گرمایی تبدیل شده و توسط گازهای گلخانه ای جو زمین محبوس می شود .
این پدیده طی قرون متمادی به طور یکنواخت و متوازن در کره زمین انجام گرفته است اما امروزه اثر گلخانه ای طبیعی زمین رفته رفته به حالت غیر طبیعی و افزوده در می آید. ما روزانه مقادیر متنابهی از گازهای مختلف را که جاذب گرما هستند روانه جو زمین می کنیم. این گازها مانند یک پوشش ضخیم پیرامون کره زمین را فرا می گیرند.
اثرات گازهای گلخانه ای بر محیط زیست
زیستگاه های گیاهان و حیوانات دچار تغییرات می شوند
jkآب و هوا تغییر می کند؛ نتیجه ی آن وقوع سیل، خشکسالی و طوفان های شدید مخرب خواهد بود.
افزایش دما با ذوب نمودن یخ های قطبی، باعث بالا آمدن سطح آب دریاها می شود. این امر منجر به جاری شدن سیلاب می شود و بسیاری از خشکی های ساحلی در آب فرو بروند .
با گرم شدن آب و هوا و تاثیر آن بر مزارع کشاورزی، منابع غذایی انسان ها کاهش می یابد .
آب بیش تری بخار می شود و در نتیجه انسان ها با کمبود آب شیرین
مواجه خواهند شد. این تغییرات بر روی حیوانات و گیاهان هم تاثیر منفی می گذارد .
بیماری های گرمسیری شیوع پیدا می کند. این امر می تواند عامل مرگ و میرهای زیادی باشد .
نقش انسان در تولید گازهای گلخانه ای
امروزه نیاز به انرژی برای حرکت ماشین ها و فعالیت های انسانی، به طور مداوم افزایش یافته است. انرژی ای که برای حرکت ماشین ها و گرم و سرد کردن خانه ها استفاده می شود، از سوخت هایی مانند زغال سنگ و مواد نفتی تامین می شود که به سوخت های فسیلی معروف اند. با افزایش جمعیت و استفاده از سوخت های فسیلی و قطع درختان جنگلی و… باعث شده ایم تا مقدار این گازها بیش تر شود. انسان ها در زمان تماشای تلویزیون، بازی با کامپیوتر، استفاده از کولر، روشن کردن چراغ، شستن لباس ها، یا اتو کشیدن آن ها، گرم کردن غذا در مایکروویو و استفاده از بخاری گازی یا نفتی استفاده از یخچال، گازهای گلخانه ای تولید می کنند. چون برای انجام این کارها به برق و سوخت نیاز است و تولید این انرژی ها نیز خود به سوخت فسیلی نیاز دارد.
ثبت دیدگاه