بهترین عمر جوان در سربازی در ضرر می گذرد، جایگزین سربازی چیست؟
در جامعه فعلی ایران بسیاری از جوانان پسر که به خدمت سربازی اعزام می شوند، احساس خوبی نداشته و بعد از اتمام دوران سربازی نیز بیشتر از گذشته ناامید می شوند. در واقع بهترین عمر جوان در سربازی در ضرر می گذرد، جایگزین سربازی چیست؟
خدمت سربازی در ۴ دسته کلی در دنیا در حال انجام است.
- کشورهایی با ۱۸ ماه به بالا و اجباری. مجموعاً ۱۱ درصد از کشورهای جهان از این شیوه بهره جسته است.
- کشورهایی با کمتر از ۱۸ ماه و اجباری که این شیوه را ۱۱ درصد دیگر سرلوحه خود قرار داده است.
- سربازی بهصورت کار اجباری که حدود ۷ کشور در جهان از این شیوه تبعیت مینماید.
- سربازی انتخابی که ۱۲۳ کشور آن را موردقبول خود واقع گردانیده است.
در کشور ما سربازی اجباری بالای ۱۸ ماه پذیرفتهشده است. استدلال استفاده از این شیوه “ساختهشدن جوان ” و “ادای دین به میهن ” بیان میشود.
آیا راه دیگری برای ادای دین به میهن اسلامی یا ساختهشدن جوان وجود ندارد؟!
طبق قاعده فقهی لا ضرر، در اسلام هیچ ضرر و اضراری وجود ندارد؛ اما این دوره کاملاً فرسایشی برای بسیاری از جوانان که بهاجبار حدود ۲ سال از بهترین دوران عمر خود را در پادگانها مشغول گذراندن به بطالت هستند، کاملاً ضرر تلقی میشود و این در شرع و اسلام ناب محمدی و حکومت حضرت علی (ع) بههیچوجه پذیرفته نیست.
به نظر بنده دو هدف ساختهشدن جوان و ادای دین به میهن تنها در ۲ ماه آموزشی محقق میشود و ۲۲ ماه دیگر بهنوعی استفاده بلاجهت از نیروی جوانی اشخاص میباشد.
آیا مسئولین امر از تبعات سوِ حینِ خدمتِ سربازی و دوران بسا خدمت خبردارند؟
مطابق شنیدهها بسیاری از جوانان پاک، در طول خدمت خود با ناهنجاریها و تعرضانی مواجه میشوند که ذکر بسیاری از آنها در این مطلب نمیگنجد.
برخی از جوانان در این دوره، به مشکلات روحی مبتلا میشوند و با این اوضاع کنونی وقتیکه خدمت آنها به پایان میرسد و به سمت جامعه روانه میشوند گویا پس از سالها از غار بیرون آمدهاند و خودشان میمانند و یک دنیا مشکلات و آرزوی برآورده شده موافقان سربازی اجباری که تنها و تنها آن مدت ۲۴ ماه برایشان ارزشمند بوده و درباره آینده بعدازآن دوران هیچ تعهد و تضمینی به هیچ شخصی نمیدهند!
بسیاری دیگر در این دوران به مواد مخدر که کمترین آن سیگار باشد مبتلا میشوند. خانوادهها با هزاران امید که خدمت سربازی مأمنی امن برای آموزش و سازش جوانشان میباشد آنها را به آغوش بیرحمانه خدمت میسپارند و پس از فارغ شدن، تمام تفکرات آنها از هم تنیده میشود.
سربازی برای برخی از عسل هم شیرینتر و برای برخی از زهرمار هم تلختر است.
بهعنوان یک جوان، از فرمانده کل قوا حضرت امام خامنهای، آیت الله رئیسی ریاست محترم جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اندیشمندان و نخبگان حال حاضر که در کرسیهای گوناگون خدمت به خلقالله تکیه زدهاند، تمنا دارم نسبت به این موضوع مهم اتخاذ تصمیم مقتضی نمایند تا زندگی در این برهه حساس بیش از این بر هیچ جوانی سختتر نگردد.
یادداشت از محمدرضا علی بیگی جوان موفق سمنان
اخبار مرتبط
محمدرضا علی بیگی جوان موفق سمنان
ثبت دیدگاه