بحران طلاق در بین زوجین جوان
داود اسدی روزنامه نگار و فعال فرهنگی در استان البرز در گفت و گویی با پایگاه خبری سمن جوانان از بحران طلاق در بین زوجین جوان و بحران عملکرد دستگاه های متولی امورات جوانان گلایه کرد.
خواب عمیق دستگاه های آموزشی و نظارتی بر امور جوانان
اسدی با اشاره به داده های مرکز آمار گفت: مرکز آمار ایران در حالی از طلاق ۱۲ هزار زوج در کمتر از یک سال از طول زندگی خود در سال گذشته خبر میدهد که دستگاه های آموزشی و نظارتی و متولی امر جوانان و سازمان های مردم نهاد و فرهنگی در خواب عمیق بی تفاوتی فرو رفته است.
کمتر سازمان یا نهادی است که مسئولیت بحران طلاق مرتبط با جوانانرا برعهده بگیرد
وی افزود : در طول این سالها شاهد بودم که همیشه آمارهای مربوط به طلاق به عنوان یکی از محرمانه ترین شاخص های آماری در جامعه مطرح و حتی در میان اهالی خاص از گفتن آن خودداری میکردند و کمتر سازمان یا نهادی است که مسئولیت این بحران مرتبط با جوانان را برعهده بگیرد.
کشور ما با بحران طلاق روبروست
این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: وزارت ورزش و جوانان یکی از نهاد های دارای اعتبار و بودجه ملی برای امورات مربوط به جوانان به ویژه آموزش های مربوط به زندگی و ازدواج آنان را برعهده دارد و تکالیفی در قانون و اسناد بالادستی حاکمیت برای این وزارتخانه عریض و طویل تدارک دیده و این درحالی است که ما با بحران طلاق در کشور مواجه هستیم.
چرا ازدواج زوج های جوان در کمتر از یک سال به طلاق منجر می شود؟
اسدی تاکید کرد: نمی خواهم در این مرقومه به خسارتهای زیانبار و مشکلات ناشی از طلاق اشاره کنم و هدفم بیشتر روی این موضوع متمرکز است که چه میشود که ازدواجی در کمتر از یک سال از تاریخ عقد آن به طلاق بیانجامد؟ به راستی دقیقا مشکل در کجاست؟
عدم بکارگیری نیروهای متخصص برنامه ریز در حوزه جوانان
او در ادامه یادآور شد: مگر قرار نبود آموزش های پیش از ازدواج و دیگر برنامه های منتهی به ازدواج توسط وزارت ورزش و جوانان دنبال شود و این نارسایی عملکردی این وزارتخانه از کجا ناشی می شود؟ شاید یکی از دلایل اصلی این امر و نپذیرفتن همه مسئولیت این موضوع؛ فقدان برنامه مناسب در این وزارتخانه و عدم بکارگیری نیروهای متخصص برنامه ریز در این بخش و عدم همکاری سایر نهادها و سازمانهای مرتبط در این امر میتواند باشد.
زمینه سازی تحقق ازدواج پایدار در بین جوانان
این فعال فرهنگی ابراز داشت: به نظر میرسد قوه مقننه و قضاییه باید در این خصوص دست به کار شود و به دستگاه مربوطه در امر ثبت ازدواج این اجازه را صادر کنند که نخست شرایط روحی؛ روانی؛ آموزشی؛ تربیتی و دیگر زمینه های تحقق ازدواج پایدار را احراز کنند و سپس اجازه صدور ثبت ازدواج را صادر کنند.
طلاق زوجین جوان در نارسایی نهاد خانواده ریشه دارد
اسدی در ادامه با انتقاد از فعالیت های جزیره ای در حوزه جوانان گفت: صدها بنیاد؛ سازمان و نهادهای بودجه بگیر دولتی و غیر دولتی نیز به اصطلاح در امر مربوط به جوانان این فرهنگ سازی مدعی هستند؛ دلیل این اتفاق نامیمون و نامبارک در کشور را در کجا میتوان جستجو کرد؟ و یا حتی خانواده که مهمترین نهاد ابتدایی شکل گیری شخصیت و محل تصمیمگیری در خصوص ازدواج جوانان است؛ چرا از خاصیت و کارایی لازم برای بقای زندگی برخوردار نیست و این گره کور می تواند ریشهاش در نارسایی نهاد خانواده باشد.
ساماندهی امورات زندگی جوانان و تقویت نهاد خانواده
این فعال فرهنگی در انتها گفت: و در پایان دولت در مفهوم کل به معنای حاکمیت در خصوص ساماندهی امورات زندگی جوانان و تقویت نهاد خانواده و رفع بیکاری و معضلات تورم و گرانی وظایف جدی دارد که هر کدام از این مولفه ها می تواند به عنوان عاملی در امر طلاق جوانان و مشکلات ناشی از طلاق موثر باشد.
اخبار مرتبط
مستند طلاق، آسیبها و راهکارها
ثبت دیدگاه