اینفودمی کرونا خطرناک تر از اپیدمی کرونا است
داود اسدی کارشناس ارشد مدیریت اطلاعات (دانشگاه شاهد تهران) و روزنامه نگار جوان در مصاحبه ای با پایگاه خبری سمن جوانان ، به تحلیل اینفودمی کرونا خطرناک تر از اپیدمی کرونا، پرداخته است.
داود اسدی در این گفت و گو ابتدا به همه گیری کرونا اشاره کرد و گفت: در روزهایی قرار داریم که شاهد همه گیری ویروس کرونا در جهان هستیم در کنار این انتشار و اپیدمی جهانی با مسأله ای به نام «همهگیری جهانی اطلاعاتی» مواجه هستیم.
انتشار اطلاعات مختلف بدون توجه به صحت و درستی آن برای مبارزه با اپیدمی ویروس کرونا از طریق فضای مجازی و واقعی منتشر و گاهاً علاوه بر آسیب در نظام سلامت؛ بهداشت روانی مردم را نیز با خطر مواجه کرده است.
ما فقط در حال مبارزه با اپیدمی ویروس کرونا نیستیم و با مشکل اپیدمیک اطلاعاتی یا اینفودمی این ویروس نیز مواجه هستیم.
این کارشناس مدیریت اطلاعات در ادامه گفت: اطلاعات غلط به سرعت در بستر شبکه جهانی در حال جریان است و سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با این اپیدمی اطلاعاتی مجبور به راه اندازی «شبکه اطلاعات بهداشت جهانی» برای اپیدمی ها شده است تا مردمان جهان را از یک سردرگمی های خبری و اطلاعاتی نجات دهد. متاسفانه در بیماریهای اپیدمیک ویروس همزمان با خود اطلاعات منتشر میشود در نتیجه ترس و دلهره جامعه را با خود درگیر می کند.
اسدی همچنین خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در کنار مبارزه با شیوع این ویروس منحوس کرونا باید با نشر اطلاعات غلط و ناصحیح مبارزه کند و به نظر می رسد علی رغم تلاش هایی که پرستاران و پزشکان در مبارزه با این بیماری منحوس کردهاند و شهدای عزیزی را به میهن اسلامی مان هدیه کردند اما اختصاصاً بدنه مدیریتی وزارت بهداشت باید در کنار اعلام آمارها و شفافیت های آماری با اجرای آوزشهای عمومی همگانی در بستر رسانه های صوتی و تصویری بویژه صدا وسیما بیش از بیش به بهداشت روانی جامعه کمک کند.
نهاد های عمومی و ثمن های مردمی نیز برای این بخش از کار یعنی آموزش همگانی وارد عمل شوند.
این کارشناس در انتها تاکید کرد: خانواده ها نیز با افزایش سواد رسانه ای خود و با استفاده از بستر های اطلاعاتی معتبر نسبت به توانمندسازی و آگاهی بخشی خود و اطرافیان خود در مواجهه با این ویروس منحوس کرونا اقدام کنند.
ثبت دیدگاه