انجمن یاوران وقف علم و فناوری
به گزارش پایگاه خبری سمن جوانان، انجمن یاوران وقف علم و فناوری طی مراسمی در تاریخ ۹ خردادماه ۱۴۰۱ با حضور مدیرکل و معاونین اداره کل اوقاف و امور خیریه استان البرز و اعضای انجمن یاوران وقف (علم و فناوری) تشکیل شد.
حضور پژوهشگران و واقفین جوان
این انجمن که از سال ۱۳۹۹ با حضور تعدادی از پژوهشگران و واقفین جوان شروع به فعالیت نمود، در تاریخ نهم خردادماه ۱۴۰۱ با اعطای احکام اعضا و تشکیل دبیرخانهی انجمن یاوران وقف علم و فناوری در اداره کل اوقاف و امور خیریه بهعنوان نخستین انجمن یاوران وقف استان بهصورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
علیاکبری معاون روابط عمومی اداره کل اوقاف استان البرز ضمن بیان اهمیت وجود انجمن یاوران وقف در استان گزارشی از فعالیتهای سال گذشته انجمن اعم از برگزاری نشستها، جلسات و بازدیدهای صورت گرفته بیان نمود.
سامانه واقفین جوان (وقف وقت)
سپس مصطفی حکیمی نایبرئیس انجمن ضمن معرفی اعضای انجمن یاوران وقف افزود؛ این انجمن تاکنون بیش از ۱۵ جلسه داشته است. سامانه واقفین جوان (وقف وقت) نیز یکی از مصوبات داخلی این انجمن بود که در مراسم آغاز کار رسمی انجمن از آن رونمایی و مورد موافقت مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه استان البرز قرار گرفت.
بکار گیری بخش خصوصی و جوانان در اوقاف
وی افزود برای بکار گیری بخش خصوصی و جوانان باید ظرفیتهای اوقاف شناسایی شود و در اختیار جامعه قرار گیرد که انجمن یاوران وقف میتواند کمک بسزایی در این خصوص داشته باشد.
قدم برداشتن حوزه وقف موجب رضایت حضرت ولیعصر خواهد بود
حجتالاسلاموالمسلمین علی دشتکی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز نیز ضمن خوشآمد گویی به اعضای محترم انجمن یاوران وقف و شورای معاونین اداره کل و همچنین گرامی داشت ایام ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و دهه کرامت در مورد وقف و اهمیت آن چنین گفت: وقف در ابتدا به عهده نبی مکرم اسلام بوده و پسازآن صدیقه مطهره این وظیفه بزرگ را عهدهدار شدند ولی در حال حاضر که در عصر غیبت به سر میبریم این وظیفه مهم به عهده رهبر معظم اسلام است که به جانشینی از ولیعصر عهدهدار این مسئولیت هستند. قدم برداشتن در این حوزه قطعاً موجب رضایت حضرت ولیعصر خواهد بود.
وقف یک عمل خیرخواهانه برای نارساییها و نقایصی در جامعه است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز در ادامه اظهار داشت: بنده تبریک عرض میکنم که این توفیق را پیدا کردیم که در این عرصه قدم برداریم اما اینکه وقف یک عمل خیرخواهانه برای نارساییها و نقایصی در جامعه هست، گاها هم نقاط قوتی هست برای تقویت آنها در حوزهی نقایص مثلاً ایتام و نیازمندان که در حوزهی تقویت آنها هم میتوان به حوزههای فرهنگی و مساجد اشاره کرد. هردوی اینها در بحث وقف نهفته است؛ یعنی برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت با وقف و موقوفات انجامپذیر است.
پویایی فقه شیعه
دشتکی افزود: بدیهی است که یکی از علتهای مانایی و پویایی فقه شیعه همین پویایی و بهروز بودنشان است. در سایر ادیان و مذاهب، بهاندازه فقه شیعه، پویایی نداریم و برعکس، ایستایی داریم اما ویژگی فقه شیعه پویاییاش است. لذا این الگو در کل زندگی ما باید لحاظ شود؛ بنابراین وقف هم اگر بخواهد از فقه شیعه و احکام اسلامی تبعیت کند، باید پویا باشد و پویایی یکی از ویژگیهای بهروز بودن و متناسب با نیاز و درخواست جامعه بشر است. اگر حرکت شما در جهت وقف باشد، گل سرسبد حسنات است حتی اگر کسی وقف هم انجام ندهد و فقط حافظ امور وقف هم باشد، جایگاهش کمتر از جایگاه واقف نیست.
علم و دانایی موجب پویایی و بهرهمندی از نعمات الهی میشود
وی همچنین گفت: جامعهی جهانی امروزه به این نکته رسیده که علم و دانایی موجب پویایی و بهرهمندی از نعمات الهی میشود. قرآن کریم هم به این موضوع اشاره میفرماید که ما همه نعمتهای الهی را زیردست شما قرار دادهایم، این به شما بستگی دارد که چقدر و چگونه از این نعمتها استفاده کنید. نخبگان کشور ما هم با وقف علم و دانش خود، میتوانند در این زمینه مشارکت کنند.
اعضای انجمن یاوران وقف علم و فناوری استان البرز
شایانذکر است اسامی اعضای انجمن یاوران وقف علم و فناوری استان البرز بهعنوان نخستین انجمن یاوران وقف این استان نیز به شرح ذیل است:
- مجتبی کاظم دهباشی (رئیس انجمن)
- مصطفی حکیمی (نایبرئیس انجمن)
- سید مهران جوادی نیا (دبیر انجمن)
- پدرام فروغی شاد (مسئول کمیته روابط عمومی انجمن)
- هوشنگ قهاری (مسئول کمیته آموزش)
- نورالله حکیمی (مسئول کمیته نظارت انجمن)
- فاطمه داودی (مسئول کمیته توسعه انجمن)
- بهشته سادات محبوبیان (مسئول کمیته فرهنگی)
- پیروز جوانمیری (مسئول کمیته مالی)
ثبت دیدگاه