اعتماد به فرهیختگان و دانشآموختگان جوان
علی حدادی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی اظهار داشت: اعتماد به فرهیختگان و دانشآموختگان جوان میتواند بستر خوبی را در راستای تولید ملی باکیفیت لازم فراهم کرده و به دنبال آن شاهد اشتغال آفرینی باشیم.
توجه جدی به شعار سال ۱۴۰۱
نماینده مردم طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین بیان کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در سال ۱۴۰۱ به آن توجه جدی و واقعی شود، شعار سال است که حضرت آقا آن را مطرح کردند. طی سالیان گذشته بحث اقتصاد اولویت اول نامگذاریهایی بوده که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند، در سال جاری نیز بر تولید دانشبنیان و اشتغال آفرینی تأکید داشتند.
تولید دانشبنیان منشأ رونق اقتصادی است
حدادی در ادامه اظهار کرد: تولید ملی از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید بهطورجدی به آن پرداخته شود. تولید ملی منشأ رونق اقتصادی و توسعه پایدار است. اگر بخواهیم به معنای واقعی به خودکفایی برسیم باید به کیفیت تولید ملی توجه ویژه داشته و آن را ارتقا دهیم. یکی از الزامات تولید ملی و کیفیتبخشی به تولید حرکت دانشبنیان، پژوهش محور و علمی است.
اعتماد به جوانان تحصیلکرده
وی، تصریح کرد: باید به فرهیختگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی خود که عمدتاً از قشر جوان هستند اعتماد کنیم، این اعتماد میتواند بستر خوبی را در راستای تولید ملی باکیفیت لازم فراهم کرده و به دنبال آن شاهد اشتغال آفرینی باشیم. اشتغال جوانان تحصیلکرده ما که از رشتههای گوناگون فارغالتحصیل شدند از دغدغههای امروز جامعه است. باید بستر لازم برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان ایجاد شود. تولید همسو با حرکت دانشبنیان و پژوهشی میتواند توسعه کشور را به همراه داشته باشد.
اقتصاد دانشبنیان جدی گرفته شود
نماینده مردم طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی حرکت دانشبنیان است. مجلس شورای اسلامی میتواند در این حوزه اثربخشی خود را داشته باشد. ما در سال ۱۴۰۰ قوانینی که مانع بود را کنار زدیم و قوانینی که در این راستا نیاز بود را به تصویب رساندیم. ما سعی کردیم ریلگذاری و بستر لازم را فراهم کنیم تا دستگاههای اجرایی به معنای واقعی از تولید حمایت کنند. تولید هم در شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری میتواند اثرگذار باشد و هم در حوزه کشاورزی میتواند مؤثر باشد. تحول در بخش کشاورزی نیز مستلزم حرکتهای دانشبنیان است.
اشتغال آفرینی برای دانشآموختگان دانشگاهی
حدادی افزود: حرکت دانشبنیان است که میتواند ما را به خودکفایی رسانده و بستر اشتغال آفرینی برای دانشآموختگان دانشگاهی را فراهم کند. برای رسیدن به خودکفایی باید حرکت دانشبنیان در کشور انجام شود. از این راه است که میتوانیم زمینه و بستر اشتغال را برای جوانان خود فراهم کنیم. گلخانههای گوناگونی که در حوزه کشاورزی از طریق شرکتهای دانشبنیان ایجادشده و همینطور توجه به صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی از مباحث حائز اهمیت است. متأسفانه تا به امروز خام فروشی محصولات کشاورزی به ضرر کشور بوده و باید در یکجایی متوقف شود. با حرکت دانشبنیان در صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی میتوان جلوی این ضرر و زیان را گرفت.
اولویت مجلس رفع موانع تولید دانشبنیان است
این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ اولویت اول مجلس رفع موانع در حوزه تولید دانشبنیان و اشتغال آفرینی خواهد بود. برای جلوگیری از رشد نقدینگی در سطح جامعه باید آن را به سمت تولید هدایت کنیم. از سوی دیگر با حرکت دانشبنیان در مسیر تولید، کالاهایی صادرات محور خواهیم داشت. امروز ضمن تأمین نیاز کشور باید کالاهای صادرات محور نیز تولید کرد. قطعاً در بخش صادرات باید به کیفیت توجه ویژهای شود که با دانش موجود در کشور این امر امکانپذیر است. انشاءالله در سال ۱۴۰۱ قدمهای مفیدی از سوی دولت و مجلس در این حوزه برداشته خواهد شد. مهمترین مؤلفه اعتماد به مردم است. اگر در تولید اعتماد کامل را به مردم داشته باشیم موفق خواهیم شد.
توجه به سند آمایش سرزمین
حدادی در پایان بیان کرد: در کنار تولید دانشبنیان باید به بحث آمایش سرزمین نیز توجه ویژهای صورت گیرد. اگر نگاه درستی در حوزه آمایش سرزمین داشته باشیم در کنار رونق تولید ملی شاهد رونق اقتصادی در سراسر کشور خواهیم بود.
ثبت دیدگاه