آسیبهای اجتماعی افول حجاب و عفاف
رحیمه نوابی فعال حوزه زنان و آسیبهای اجتماعی در استان هرمزگان در گفتوگویی با پایگاه خبری سمن جوانان با اشاره به آسیبهای اجتماعی افول حجاب و عفاف بر رسالت فعالین حوزه زنان و رصد این آسیبها تأکید کرد.
سند ملی حجاب و عفاف
نوابی با اشاره به سند ملی حجاب و عفاف و رویکرد جامعنگر به مسئله فوق را، راهبرد عملی در رفع چالشهای موجود در جامعه دانست و گفت: باید بهصورت جامع و کامل موضوعات مرتبط با آسیبهای اجتماعی حوزه عفاف و حجاب بررسی گردد و نیازمند توجه عمیق به سند ملی حجاب و عفاف هستیم.
وظیفه سمن ها در حوزه حجاب و عفاف
این فعال اجتماعی گفت: بخشی از پرداختن به مسئله حجاب و عفاف در حوزه سیاستگذاری و اسناد موجود بالادستی است درحالیکه بخش اصلی آن در رسالت سازمانهای مردمنهاد و نهادهای اجرایی ست که ضمن بومی کردن این مؤلفه باید شرایط لازم را برای تحقق این امر میسر سازند و جامعه هدف را با مؤلفههای اصلی حجاب و عفاف آشنا کنند.
نقش رسانه ها
فعال امور بانوان و آسیبهای اجتماعی افزود: البته در شرایطی که زیرساختهای جامعه بهنوعی در تضاد با ارزشهای مبتنی بر عفاف و حجاب قرار دارد، ورود به این حوزه کمی پیچیده و نیازمند راهبردهای تخصصیتری است که باید رسانه ملی همراه و در خط مقدم این رسالت باشد. درحالیکه توسعه مدلهای غربی اغلب از طریق این رسانه و مبتنی بر نظام سرمایهداری است و جامعهشناسی حجاب در جوامع محلی عمدتاً برگرفته از مدلهای ارائهشده در رسانه است و این در حالی ست که اکثریت مردم سواد رسانهای کمی دارند و از محتوای در دسترس استقبال میکنند و این همان خلأ ایست که هشدار میدهیم که قاعدتاً نهادهای متولی در پرداختن به جزئیات سند ملی حجاب و عفاف ملزم به نگاه جامعتری هستند و در این مهم نقش نهادهای مدنی نیز غیرقابلانکار است.
نوایی در انتها گفت: قطعاً توسعه این رویکرد در جامعه، نیازمند آسیبشناسی در تمام ابعاد مسئله اعم از مسائل اعتقادی، مذهبی. جامعهشناختی، اقتصادی، علمی و پژوهشی است تا با رفع چالشهای موجود زمینههای اجتماعی و فرهنگی و… جامعه به لحاظ روانی آماده پذیرش فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد.
اخبار مرتبط
توصیههای رهبری به جوانان در مطالبه گری
ثبت دیدگاه