حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2201 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 948×
همه‌ی ما در قبال محیط اطرافمان مسئول هستیم
۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳
شناسه : 11143
بازدید 83
0
کارشناس محیط زیست پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان: آلودگی هوا عوامل مختلفی دارد که می توان گفت اکثریت آن ها مربوط به فعالیت های انسانی است،هوای هر منطقه با توجه به موقعیتی که دارد با عوامل مختلفی آلوده می شود. 
ارسال توسط : نویسنده : نسترن بهزادی پور منبع : پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان
پ
پ

کارشناس محیط زیست پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان:همه‌ی ما در قبال محیط زیست مسئول هستیم

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان تنگستان،نسترن بهزادی پور کارشناس محیط زیست این پایگاه خبری اظهار کرد :امروزه به دلایل مختلفی ما هوای پاک را در اطرافمان مشاهده نمی کنیم،همه ی ما در قبال محیط اطرافمان مسئولیم و باید برای حفاظت از محیط زیست و هوای اطرافمان تلاش کنیم چرا که ما هم عضوی از این خانه یعنی ایران هستیم، تا بتوانیم هر دقیقه و هر ثانیه از هوای پاک محیط اطرافمان لذت ببریم.

آلودگی هوا

آلودگی هوا زمانی اتفاق می‌افتد که حجم زیادی از ذرات یا مواد مضر از قبیل گازها، ذرات و زیست‌مولکول‌ها وارد اتمسفر کره زمین شود. آلودگی هوا مخلوطی از ذرات معلق و گازهایی است که غلظت آن به محدوده مضر برای انسان رسیده‌است که می‌تواند هم در داخل ساختمان و هم در خارج ساختمان باشد.

آلودگی هوای داخل ساختمان

آلودگی هوای داخل ساختمان به دلیل سوزاندن منابع سوخت جامد – مانند هیزم، ضایعات محصولات کشاورزی و سرگین – برای پخت‌وپز و گرمایش ایجاد می‌شود. سوزاندن چنین سوخت‌هایی، به ویژه در خانوارهای فقیر، می‌تواند منجر به آلودگی هوا و در نتیجه بیماری‌های تنفسی گردد که می‌تواند باعث مرگ زودرس افراد شود.

بزرگترین خطر بهداشت محیطی

سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای داخل ساختمان را «بزرگترین خطر بهداشت محیطی در جهان» نامیده‌است.

آلودگی هوای خارج از ساختمان

آلودگی هوای خارج از ساختمان عامل افزایش چندین علت اصلی مرگ‌ومیر در جهان، از جمله سکته مغزی، بیماری‌های قلبی، سرطان ریه و بیماری‌های تنفسی، مانند آسم است.

افزایش بیماری ها

آلودگی هوا می‌تواند باعث افزایش بیماری‌ها در انسان یا گرمایش کره زمین گردد. بر اساس گزارشی از سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا در سال ۲۰۱۲ باعث مرگ هفت میلیون انسان در سراسر جهان شده‌است.

منابع طبیعی در آلودگی هوا

مقداری از آلودگی هوا از منابع طبیعی مانند فعالیت آتشفشان‌ها، و بیشتر آن ناشی از فعالیت‌های انسانی مانند سوزاندن سوخت‌های فسیلی یا فعالیت‌های کشاورزی می‌باشد.

عوامل آلودگی هوا و راه های مقابله با آن

هر سال با شروع فصول سرد هوای آلوده مهمان شهرهای پرجمعیت می شود و باعث مختل شدن زندگی شهروندان، آسیب های مختلف به سلامتی و حتی مرگ و میر آنها می شود .

آلودگی هوا چیست؟

هوا زمانی دچار آلودگی می شود که غلظت گازها و ذرات مضر برای سلامت انسان و سایر موجودات زنده در هوای مورد تنفس آنها افزایش یابد.

مهمترین آلاینده های هوا

  1. کربن دی اکسید
  2. کربن مونوکسید
  3. اکسیدهای نیتروژن
  4. ترکیبات آلی فرّار
  5. گرد و غبار
  6. ازون و …

برخی از آلاینده بصورت عادی در هوا وجود دارند اما برخی دیگر از ترکیب با سایر عناصر بوجود می آیند. هر کدام از این ذرات معلق باعث آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی انسان ها و همچنین محیط زیست می شوند.

عوامل آلودگی هوا

آلودگی هوا عوامل مختلفی دارد که می توان گفت اکثریت آن ها مربوط به فعالیت های انسانی است. هوای هر منطقه با توجه به موقعیتی که دارد با عوامل مختلفی آلوده می شود.

برخی از عوامل آلودگی هوا

سوخت های فسیلی

شاید بتوان گفت مهمترین عامل آلودگی هوا در سراسر جهان، استفاده از سوخت های فسیلی از جمله بنزین است. با افزایش روزافزون استفاده ی مردم از خودروهای شخصی، آلودگی ناشی از احتراق سوخت آنها به یک معضل بزرگ برای شهرها تبدیل شده است. گسترش سفرهای هوایی و صنعت گردشگری نیز از جمله علل افزایش استفاده از سوخت های فسیلی هستند.

کارخانه ها و نیروگاه ها

یکی دیگر از عوامل اصلی آلوده کردن هوا، کارخانه ها و صنایعی هستند که از سوخت های فسیلی برای ادامه فعالیت خود استفاده می کنند، انتشار گازها و مواد شیمیایی از این کارخانه ها صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کند.

رونق اقتصادی کشورها

اما کشورهای مختلف جهان برای رونق اقتصاد خود، سخت گیری های لازم را بر فعالیت این کارخانه ها اعمال نمی کنند. در کشور ما پالایشگاه ها و نیروگاه هایی که از سوخت های دیزلی استفاده می کنند از جمله عوامل مهم آلودگی هوا و محیط هستند .

کشاورزی و استفاده از کودهای شیمیایی

کودهای شیمیایی که بطور معمول در کشاورزی استفاده می شوند علاوه بر آلودگی محیط زیست و آب های سطحی و زیرزمینی، باعث آلوده شدن هوا نیز می شوند.

آلودگی هوای داخل خانه ها

بسیاری از فعالیت های خانگی نیز باعث آلودگی هوا می شوند. پخت و پز، عطر و ادکلن ها، گرد و خاک و … مواردی هستند که باعث آلودگی هوای خانه می شوند.

روش های مقابله با آلودگی هوا

برای کاهش آلودگی هوا در شهرها و خانه ها روش های گوناگونی پیشنهاد می شود:

افزایش استفاده از حمل و نقل عمومی

با کاهش حضور خودروهای شخصی در خیابان، میزان غلظت آلاینده های ناشی از احتراق بنزین در هوا نیز کمتر می شود. در صورتی که سیستم حمل و نقل عمومی از سوخت های پاک بهره بگیرد، آلودگی هوا تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد.

الزام کارخانه ها به رعایت استانداردهای آلایندگی

پالایش و فیلتر گازها و فاضلاب خارج شده از کارخانه ها یکی از روش های موثر در کاهش آلودگی هوای محیط است.

روش های حفاظت از خود در برابر آلودگی هوا

هر چند شهروندان در تعیین سیاست های کلی برای کاهش آلودگی نقشی ندارند، اما با رفتار مناسب می توانند از میزان آلاینده های هوا بکاهند. با این حال همه افراد بخصوص کسانی که دارای بیماری های تنفسی و ریوی هستند باید روش هایی را برای حفاظت از خود در برابر آلودگی هوا به کار گیرند.

برخی از این روش ها عبارتند از:

استفاده از ماسک در فضای باز

ماسک های مختلفی تولید شده اند که قادرند هوای محیط را پیش از تنفس پالایش کنند. با این حال این ماسک ها که مصرف عمومی دارند نمی توانند بطور کامل از ورود آلاینده ها به دستگاه تنفسی انسان جلوگیری کنند.

تغذیه مناسب

با مصرف برخی از خوراکی ها می توان با آلودگی هایی که از طریق تنفس و جذب در خون وارد بدن می شوند مقابله کرد. همچنین برای کاهش آسیب های ناشی از این آلودگی از جمله برای درمان سرفه و آلرژی تنفسی می توان از این مواد غذایی استفاده کرد.

شیر و لبنیات، مواد غذایی حاوی ویتامین سی مانند پرتقال و سیب، امگا ۳ که در ماهی و زیتون به وفور یافت می شود، کلم بروکلی و سایر مواد غذایی سرشار از ویتامین بی می توانند در حفظ سلامتی موثر باشند.

نگهداری از گیاهان تصفیه کننده هوا

برخی از گیاهان خانگی می توانند تا حدی هوای داخل خانه را تصفیه کنند. نگهداری از این گیاهان علاوه بر کاهش میزان آلاینده ها باعث مطبوع شدن هوا نیز می شود.

راهکارهای کاهش خطرات آلودگی هوا

در ساعات ترافیک و اوج شلوغی از ترددهای کم اهمیت در شهر خودداری کنید.

مسیرهای کم ترافیک تر را برای تردد و یا پیاده‌روی انتخاب کنید.

مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی ویتامین C می‌تواند به کاهش اثر مواد آلاینده کمک کند.

در هوای آلوده بیشتر آب بنوشید .

هوای داخل منزل را تمیز نگه دارید به همین منظور از تهویه مناسب هوا داخل منزل مطمئن شوید .

اگر می‌خواهید سیگار بکشید خارج از منزل یا در فضای باز سیگار بکشید تا از تجمع مواد آلاینده در خانه جلوگیری کنید .

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.