حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2395 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 950×
مشارکت سازمان‌های مردم نهاد با قوه قضائیه
۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۵
شناسه : 7093
بازدید 504
4
زینب غریبی

طبق منویات مقام معظم رهبری تاکید بر مردمی بودن برنامه های تحولی قوه قضائیه ضرورت دارد و اصل سوم و هشتم قانون اساسی بر لزوم مشارکت و ظرفیت گسترده سازمان‌های مردم نهاد در قوه قضاییه تاکید دارد.

ارسال توسط : نویسنده : زینب غریبی منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

مشارکت سازمان‌های مردم نهاد با قوه قضائیه

زینب غریبی، نائب رئیس مجمع سازمان‌های مردم نهاد جوانان هرمزگان در گفتگویی با پایگاه خبری  سمن جوانان از نشست با کارشناس معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، خانم هاشمی در این حوزه و مصوبه قانونی مشارکت سازمان‌های مردم نهاد با قوه قضائیه خبر داد.

رصد و اصلاح خلأ های قانونی سمن ها در دستگاه قضا

غریبی گفت: به منظور تعامل هدفمند سازمان‌های مردم نهاد با قوه قضائیه که در بخشی از دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت با قوه قضائیه آمده است، سازمان‌های مردم نهاد می توانند در زمینه های سیاست گذاری قضایی، پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزه دیدگاه، میانجی گری و صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین، رسیدگی و باز اجتماعی شدن متهمان و مجرمان با قوه قضاییه همکاری کنند و این همان فرصتی است که نهادهای مدنی به دنبال تحقق آن بودند تا خلأهای قانونی موجود را شناسایی کنند و در تعاملات خود با قوه قضائیه بر رفع این چالش ها اقدام کنند.

زینب غریبی، نائب رئیس مجمع سازمان‌های مردم نهاد جوانان هرمزگان

همکاری سمن ها با قوه قضائیه

نائب رئیس مجمع سازمان‌های مردم نهاد جوانان با استناد به دستورالعمل تعامل سازمان‌های مردم نهاد با قوه قضائیه ابراز داشت: حمایت از حقوق شهروندی، پیشگیری و مقابله با فساد، کارآفرینی اجتماعی، سلامت، زنان، خانواده، اطفال و نوجوانان، محیط زیست، میراث فرهنگی و دفاع از آزادی های مشروع و… را از موضوعات فعالیت سازمان‌های مردم نهادبا قوه قضائیه است.

نقش سازمان‌های مردم نهاد درسند تحول قوه قضائیه

غریبی افزود: سند تحول قوه قضائیه و مشارکت نهادهای مدنی اولین سند راهبردی در این زمینه است و  ذیل بیانیه گام دوم انقلاب تنظیم و ابلاغ گردیده در همین راستا لازم است اشاره ای به منویات مقام معظم رهبری در تاکید بر مردمی بودن برنامه های تحولی قوه قضائیه داشته باشیم و با استناد به اصل سوم و هشتم قانون اساسی بر لزوم مشارکت و ظرفیت گسترده سازمان‌های مردم نهاد در قوه قضاییه تاکید کنیم.

تسهیل عملکرد سازمان‌های مردم نهاد

سمیه هاشمی کارشناس معاونت پیشگیری از قوه جرم دادگستری هدف قوه قضائیه از این همکاری را، تقویت ظرفیت نهادهای مردمی عنوان کرد و افزود: تسهیل عملکرد سازمان های مردم نهاد در راستای تحقق اهداف قوه قضائیه و افزایش تعامل دوجانبه است.

زمینه سازی مشارکت نهادهای مدنی با قوه قضائیه

هاشمی در ادامه از روند زمینه سازی این تعامل سخن گفت و بیان داشت ارائه مشاوره های علمی و تخصصی به سازمان‌های مردم نهاد از مصوبات نحوه مشارکت این دستورالعمل است و سامانه هوشمند قوه قضائیه به آدرس ( اداره کل مشارکت های مردمی و سرمایه اجتماعی قوه قضاییه ) برای ثبت نام سازمان‌های مردم نهاد در تسهیل این همکاری راه اندازی گردیده و سازمان های مردم نهاد می توانند با ورود به سامانه در موضوعاتی که درخصوص آن گفتگو شد با ما همکاری کنند.

تقدیر از نهادهای مدنی برتر در همکاری با قوه قضائیه

کارشناس معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در انتها ضمن اشاره به همایش سالانه مشارکت و تعامل نهادهای مدنی با قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در این همایش از نهادهای مدنی برتر در همکاری با قوه قضاییه تقدیر خواهد شد.

اخبار مرتبط

سامانه مشارکت ها گامی برای تعامل سمن ها و قوه قضاییه

سمن ها کمک حال قوه قضاییه هستند

سمن ها همراه و ناظر بر دادگستری

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.