حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

جمعه, ۱۴ دی , ۱۴۰۳ Friday, 3 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2398 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 950×
حمایت و اعتماد به جوانان در مدیریت کلان کشوری
۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱
شناسه : 8086
بازدید 580
7
دکتر محمد حامد چیت‌سازان

در طول سال‌های اخیر تنها فردی که شعار جوانگرایی را به مرحله اجرا رسانده و انجام آن را از دیگر مسئولین نیز مطالبه کرده، مقام معظم رهبری است.

ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

حمایت و اعتماد به جوانان در مدیریت کلان کشوری

دولت سیزدهم به ریاست آیت‌الله رئیسی به‌عنوان دولتی مردم خود را معرفی کرده و این موضوع باید با حمایت و اعتماد به جوانان در مدیریت کلان کشوری همراه باشد زیرا که مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای بر جوان گرایی و سپردن کارها به جوانان دارند.

نقش بی‌بدیل جوانان دربرداشتن گام بزرگ دوم انقلاب

به جوانان عزیزم، در آغاز فصل جدید جمهوری اسلامی…” این جمله‌ای بود که رهبر معظم انقلاب بیانیه خود به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب را با آن آغاز کردند. بیانیه‌ای که مخاطبان اصلی آن جوانان و آینده‌سازان کشور هستند و ایشان طی این پیام به نقش بی‌بدیل جوانان دربرداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان‌ها اشاره کردند.

نقش جوانان در ساختن آینده ایران

سخنان رهبر انقلاب در این بیانیه مهر تأیید دیگری بر تأکیدات همیشگی ایشان نسبت به نقش جوانان در ساختن آینده ایران، پیشبرد گام دوم انقلاب و لزوم بهره‌وری از ظرفیت‌های آنان محسوب می‌شد. در این بیانیه، از جوانان به‌عنوان فرصت ارزشمند و ظرفیت امیدبخش کشور یادشده و هیچ اندوخته مادی با آن‌ها قابل‌مقایسه نیست. این پیام علاوه بر فراخواندن جوانان برای قدم گذاشتن در میدان و عملی ساختن اهداف کشور در حوزه‌های علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملّی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و سبک زندگی، پیامی جدی به مسئولان کشور نیز بود.

استفاده از ظرفیت‌های جوانان در مدیریت کشور

پیامی که در آن تذکر به مسئولین تمام دستگاه‌های کوچک و بزرگ کشور نسبت به استفاده از ظرفیت‌های جوانان به‌خوبی قابل‌درک بود و بار دیگر بر لزوم سپردن مسئولیت‌های کشور به این نسل را برای همگان یادآوری کرد. جمله به جمله تأکیدات رهبری در بیانیه گام دوم، از امید به توانایی‌های نسل امروز برای آبادانی کشور و لزوم فرصت دادن به آن‌ها سرشار است.

جوان‌گرایی و سپردن کارها به قشر جوان

مسئله جوان‌گرایی و سپردن مسئولیت‌های اجرایی کشور به این نسل، سال‌ها است که در کشور مطرح است و بسیاری از مسئولین از رؤسای جمهور پیشین گرفته تا سکان‌داران نهادهای مختلف شعار استفاده از ظرفیت جوانان را داده‌اند؛ اما این موضوع همواره در حد یک شعار بوده و چندان عملی نشده است. بااین‌وجود در طول سال‌های اخیر تنها فردی که این شعار را به مرحله اجرا رسانده و انجام آن را از دیگر مسئولین نیز مطالبه کرده، مقام معظم رهبری است.

جوان‌گرایی رهبری در عمل

انتصاب‌های اخیر ایشان که غالباً از میان متخصصان جوان کشور و بر اساس توجه به‌بهره‌گیری از ظرفیت مدیران جوان بود، اولین قدم برای تحقق این شعار محسوب می‌شود. انتصاب سه چهره ارشد مدیریتی جوان و متولد دهه ۵۰ خود گواه این موضوع بوده و نشان داد، رهبر معظم انقلاب اولین فرد برای شکستن سد بی‌اعتمادی به جوانان در بدنه نظام جمهوری اسلامی هستند.

استفاده از مدیران جوان توسط رهبری

سپردن ریاست سازمان تبلیغات اسلامی بر عهده حجت‌الاسلام محمد قمی، انتصاب حجت‌الاسلام مصطفی رستمی به ریاست نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها و همچنین برگزیدن حجت‌الاسلام محمدجواد حاجی علی‌اکبری به ریاست شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه ازجمله انتخاب‌های بود که پیام لزوم به‌کارگیری مدیران جوان در بدنه نظام را به مدیران کشور منتقل کرد اما تاکنون نیز تحرک خاصی در این زمینه از سوی مدیران دیده نشده است.

نیاز امروز کشور به جوان‌گرایی و استفاده از مدیران جوان

«بااین‌همه این‌جانب به جوانان عزیزی که آینده‌ی کشور، چشم‌انتظار آن‌ها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید می‌شده و بشود، دارای فاصله‌ای ژرف است. در جمهوری اسلامی، دل‌های مسئولان به‌طور دائم باید برای رفع محرومیت‌ها بتپد و از شکاف‌های عمیق طبقاتی به شدّت بیمناک باشد. در جمهوری اسلامی کسب ثروت نه‌تنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به‌ویژه خواری و مدارا با فریب گران اقتصادی که همه به بی‌عدالتی می‌انجامد، به شدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، به هیچ رو موردقبول نیست. این سخنان در قالب سیاست‌ها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایسته‌ی آن چشم امید به شما جوان‌ها است؛ و اگر زمام اداره‌ی بخش‌های گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان که بحمدالله کم نیستند سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ ان‌شاءالله.» این جملات قسمتی از بیانیه گام دوم انقلاب است که در آن صریحاً بر نیاز امروز کشور به جوان‌گرایی و استفاده از مدیران جوان برای پیشبرد مقاصد کشور اشاره‌شده است.

بها دادن به جوانان

اما توجه رهبر معظم انقلاب به جوانان، دغدغه همیشگی ایشان بوده و می‌توان گفت در طول تاریخ انقلاب اسلامی و پیش از آن نیز هیچ مسئولی به این میزان به دنبال بها دادن به جوانان نبوده است. بیانات مقام معظم در دیدار با جوانان و نامه‌های ایشان به جوانان جهان گواه این موضوع است.

یادداشت از آقای دکتر محمد حامد چیت‌سازان فعال اجتماعی و فرهنگی استان البرز

دکتر محمد حامد چیت‌سازان فعال اجتماعی و فرهنگی استان البرز

اخبار مرتبط

نسل جوان باید با شهدا آشنا شوند

جوانان امیدآفرین و مثبت اندیش باشید

جوانان مبتکر قهرمانان سیستان و بلوچستان هستند

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.