بیکاری جوانان، معضل بزرگ جامعه/ موضوع جوانان باید از ورزش جدا شود
سید محمدامین سجادی رئيس شبكه فضاي مجازي و رسانه مجمع جوانان استان سمنان در مصاحبهای با پایگاه خبری سمن جوانان، بیکاری جوانان، معضل بزرگ جامعه دانست و از عملکرد وزارت ورزش و جوانان در حوزه اشتغال جوانان انتقاد کرد.
بیکاری بحران بزرگ جامعه
سجادی با اشاره به اینکه مهمترین مسئلهای که در حال حاضر جامعه و کشور ما با آن دستبهگریبان است، بحران بیکاری است، گفت: بیکاری معضل بزرگ جامعه ما است که به همراه خود پیامدهای ناخوشایندی را برای خانواده و فرد بیکار میآورد؛ مشکلاتی از قبیل فقر اقتصادی، مشکلات روحی و روانی، افت ارتباطات خانوادگی، مشاجره، خلافکاری و عدم توجه به بنیانهای خانواده. اینها همه مشکلاتی است که فرد بیکار و خانواده او با آن دستبهگریبان هستند. این مشکلات باعث میشود درون خانواده با ناهماهنگی و عدم ثبات روبهرو شود که پیوستگی و وابستگی را میان افرادش به بیشترین شکل ممکن کاهش دهد.
انحراف بنیان های اصیل جامعه
وی اذعان داشت: از طرفی ما در جامعه خود با فروریختگی ارزشهای جامعه روبهرو هستیم، مشکلی که میتواند بهراحتی بنیانهای اصیل یک جامعه را به انحراف بکشاند و آن را از بین ببرد. خانوادهای که از درون پاشیده میشود، دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد و همین باعث میشود که خودش را رها کند، خودش را از بند اتفاقاتی که باعث پایبندی میشود خلاص کند و ما با بالا رفتن آمار خودکشی در کشورمان مواجه شویم.
بیکاری باعث ناامیدی و بی انگیزه شدن جامعه می شود
این جوان سمنانی در ادامه تأکید کرد: بیکاری باعث میشود که فرد زندگی را به هیچ بشمارد چراکه هیچ انگیزهای برای گذران زندگی و شب را بهروز رساندن ندارد. افرادی که همه تلاش خود را میکنند که زندگی بهتری داشته باشند، وقتی با معضل بیکاری مواجه میشوند دیگر زندگی و آینده برایشان بیاهمیت میشود و درواقع خود را به دست سرنوشتی میسپارند که هیچچیز آن معلوم نیست.
بیکاری دلیل ورود به فضای جرم و جنایت است
رئيس شبكه فضاي مجازي و رسانه مجمع جوانان استان سمنان خاطرنشان نمود: متأسفانه در حال حاضر جامعه ما مشکلات فراوانی دارد که بیکاری و به ویژه بیکاری جوانان به بسیاری از این مشکلات دامن میزند. فرض را بر این بگذارید که مردی که سرپرست یک خانواده چهارنفره است، بیکار باشد، او باید برای تهیه مایحتاج روزانه زندگی، خود را به آبوآتش بزند، این به آبوآتش زدن ممکن است مشکلات بیشمار و زیادی را برای او ایجاد کند، مشکلاتی که فرد نمیتواند با آن کنار بیاید اما چارهای نیست. همین واژه چارهای نیست میتواند آبی روی آتش وجدان فرد باشد و او دست به دزدی، قاچاق و قتل بزند.
بیکاری امالامراض همه مشکلات یک جامعه است
وی در ادامه گفت: جوانی که بیکار میشود دیگر تعریف درست و جامعی از اوقات فراغت ندارد و نمیتواند مانند آدمهای دیگر برای خودش شرایط ایجاد آرامش را مهیا کند. بیکاری امالامراض همه مشکلات یک جامعه است. جامعه زمانی میتواند پویا باشد و به رشد اقتصادی دست یابد و از تخلفات اجتماعی عاری شود که افراد در آن شغل داشته باشند و در کنار شغل ازنظر کاری حاشیه امن برایشان ایجاد شود؛ حاشیه امنی که همیشه استرس و ترس از دست دادن کارشان را نداشته باشند، این همان دردی است که ریشهکن کردنش جز با فرهنگسازی و همچنین ترمیم پایههای اقتصادی کشور امکانپذیر نخواهد بود.
حل بحران بیکاری
سجادی با اشاره به حل مشکل بیکاری جوانان، ابراز داشت: کشوری که بحران بیکاری خود را بتواند حل کند، قطعاً در مهمترین مشکل خود توانسته است با سربلندی بیرون بیاید و این ارزش بزرگی است. ارزش برای جامعهای که جوانهایش برای پیدا کردن یک کار مناسب دست به هر چیزی میزنند تا بتوانند ماهانه برای گذران زندگی خود و خانواده خود مبلغ ناچیزی را دریافت کنند.
جوانان فدای حوزه ورزش شده اند
این جوان سمنانی در ادامه گفت: بهعنوان فردی که معتقدم همه جوانان کشورم هم سرنوشت هستند انتقادی به نحوهی کار وزارتخانهی ورزش و جوانان داشتم. در هنگام تشکیل وزارت ورزش و جوانان، مجلس هشتم بر این نظر داشت که هر دو کفه «ورزش« و «جوانان» در این دستگاه تازه تأسیس به یکمیزان موردتوجه قرار گیرد؛ اما بنده باور دارم کفه ورزش همواره سنگینتر بوده و امور جوانان مورد بیتوجهی قرارگرفته است. وزارت ورزش و جوانان از آن جمله وزارتخانههای تازه تأسیسی است که به دنبال مصوبه مجلس در راستای ادغام سازمان تربیتبدنی و سازمان ملی جوانان در تاریخ ۸ دیماه ۱۳۸۹ ایجاد شد؛ اما در ۱۰ سالی که از عمر این وزارتخانه میگذرد، کارنامه کاری آن حداقل در حوزه جوانان چنگی به دل نمیزند و جوانان فدای حوزه ورزش شده اند
توجه بیشتر به مطالبات جوانان
سجادی با اشاره به کمبودهای حوزه جوانان یادآور شد: وزارت ورزش و جوانان با برنامهریزی، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه جوانان میتواند تأثیر بسزایی در رفع مشکلات این بخش از جامعه بگذارد. متأسفانه در وزارت ورزش و جوانان بیشتر به ورزش پرداختهشده و امور مرتبط با جوانان ازنظرها دورمانده است، انتظار میرود تا به مطالبات و نیازهای جوانان توجه بیشتری انجام شود.
برنامهریزی، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه جوانان
وزارت ورزش و جوانان وظیفه ایجاد اشتغال را بر عهده ندارد ولی با توجه به وظیفه برنامهریزی، نظارت و هماهنگی بین دستگاهها در حوزه جوانان میتواند تأثیر بسزایی در رفع مشکلات این بخش از جامعه داشته باشد. جوانان در حوزه مادی نیاز به اشتغال، مسکن، تحصیل و…دارندو جوانان در حوزه معنوی نیاز به ازدواج و غیره دارند که توجه به این بخش نیز باید در دستور کار مسئولان باشد. از زمانی که سازمان تربیتبدنی و سازمان ملی جوانان ادغام شدند، سیاستهای مرتبط با حوزه جوانان کمتر تبیین شده و نسبت به آن کمتر بهاداده شده است. متأسفانه دستگاههای تابعه نیز در این خصوص کمتر اقدام خاصی انجام دادهاند.
ایجاد وزارتخانه تخصصی و مستقل جوانان
این جوان سمنانی با اشاره به تفکیک حوزه جوانان از ورزش، گفت: جوانان ظرفیتهای بسیاری برای توسعه کشور دارند لذا باید با برنامهریزی و سیاستگذاری از حداکثر توان آنها بهره برد؛ بنابراین باید اذعان کرد ادغام سازمان تربیتبدنی و سازمانی ملی جوانان به صلاح نبود و هماکنون وزارتخانه مذکور باید به سمت تفکیک شدن حرکت کند. بودجه کنونی حوزه جوانان نسبت به نیازها کفایت نمیکند لذا منابع اندک آسیب بزرگی برای جوانان بهعنوان قشر خاص جامعه است. مدیریت امور جوانان از اهمیت بالایی برخوردار است، یکی از پیشنهادها برای رفع مشکلات حوزه جوانان، ایجاد وزارتخانه جوانان است تا بتوان بهصورت تخصصی به مسائل پیرامون این قشر از جامعه بپردازد.
اخبار مرتبط
لزوم تفکیک وزارت ورزش و جوانان
ثبت دیدگاه