مطالبه گری موجب توسعه جامعه میشود
مطالبه گری خواستن یک حق و پیگیری برای رسیدن به آن حق است و بهعنوان یکی از مصادیق امربهمعروف و نهی از منکر نهتنها حق بلکه رسالت عموم مردم در راستای مقابله با فساد، استقرار عدالت حداکثری و درنهایت تحقق تمدن نوین اسلامی در عصر کنونی است. مطالبه گری موجب توسعه جامعه میشود اما به شرطی فرهنگ مطالبه گری بر اساس شیوه درست و صحیح در جامعه بهینهسازی شود و ارائه راهکار و پیشنهاد مناسب برای تحقق مطالبه گری صحیح تأثیر بسزایی دارد. مطالبه گری صحیح ارکانی دارد که در صورت رعایت نکردن این ارکان مطالبه به بیراهه میرود
باید بررسی کنیم آیا مطالبه ما ارزش پیگیری دارد
مطالبه ما متضمن به ارزشها و آرمانهای جامعه باشد و مغایرتی با قانون و عرف حاکم جامعه ما نداشته باشد، مطالبات ما باید مؤدبانه باشد و ادب و آبروی افراد را برای مطالبه گری زیر پا نگذاریم
اگر مردم یک جامعه بدانند مطالبه گری
مردم بهسادگی میتوانند در اصلاح امور جامعه به مشارکت بپردازند. مردم باید بدانند حساب مطالبه گری از انتقاد و گلایه مداوم و بیپایه و اساس جداست. مطالبه گری باید با تحقیقات اصولی آغازشده و تا دستیابی به نتیجه نهایی تداوم داشته باشد.
نسل دهه هشتادی یک نسل متفکر و مطالبه گر
درواقع ما داریم در دورهای زندگی میکنیم که نسل ما دهه هشتادیها یک نسل متفکر و درعینحال دارای تفکر نقادانه و روحیهی مطالبه گری هست؛ بنابراین شما نوجوانان و جوانان بهعنوان افراد آگاه، باید دوستان خود را که آگاهی کمتری دارند با خود همراه کنید تا سبب توانمندی و آگاهی آنها گردد.
سخن آخر در مورد مطالبه گری
سخن آخر اینکه برای اصلاح جامعه، مردم و مسئولین هر دو باید پذیرای رفع مشکلات و بهبود شرایط باشند. مردم باید بیاموزند که باهدف اصلاح امور به طرح مسئله بپردازند. مسئولین نیز باید پاسخگوی مطالبه گری اصولی مردم باشند. از همه مهمتر اینکه هر دو گروه باید افرادی را که بهطور مداوم انتقاد و گلایه بیاساس میکنند نادیده بگیرند؛ زیرا چنین افرادی موجب تخریب وجهه مطالبه گری و نیز تخریب اعتماد اجتماعی میشوند.
یادداشت از یاس شهنیایی کارشناس علمی پژوهشی و نخبگان پایگاه خبری سمن جوانان شهرستان دیر
ثبت دیدگاه