حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

چهارشنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 23 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2390 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 18 تعداد دیدگاهها : 948×
عرفان مریدی جوانی از جنس موسیقی لکی
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
شناسه : 901
بازدید 995
16
معرفی جوانان موفق عرفان مریدی از هنرمندان جوان است که در راه ثبت موسیقی لکی گام های مؤثری برداشته و نوازنده دو ساز مطرح موسیقی لرستان، یعنی سرنا و کمانچه است .
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

عرفان مریدی جوانی از جنس موسیقی لکی

عرفان مریدی یکی از هنرمندان لک زبان اهل دلفان است که در راه ثبت و ضبط موسیقی لکی گام های مؤثری برداشته و خود نوازنده دو ساز مطرح موسیقی لرستان یعنی سرنا و کمانچه است.

موسیقی لکی یکی از کهن ترین و بدیع ترین موسیقی های لرستان و ایران بوده و هست و به گفته ی رهبر ارکستر ملی ایران، استاد فریدون شهبازیان ؛ موسیقی لکی ، بدیع ترین و اصیل ترین موسیقی فولک ایرانی است.

جهت آشنایی بیشتر با این هنرمند جوان، پایگاه خبری سمن جوانان با ایشان مصاحبه ای را انجام داده است که در ذیل می توانید آن را بخوانید:

آقای مریدی لطفا خودتان را برای مردم ایران معرفی کنید

عرفان مریدی هستم متولد مهرماه ۱۳۷۹ از شهرستان دلفان ، نوه ی زنده یاد استاد رضا مریدی ، هم اکنون مشغول به تحصیل در رشته تجربی میباشم ،  موسیقی دلفان از خانواده ما یعنی خانواده مریدی سرچشمه گرفته است و همین منشاء علاقه من به موسیقی در همان ایام کودکی شد.

از ۹ سالگی موسیقی را شروع کرده ام ، در ابتدا دو سال ساز ویولن ایرانی را نواختم و تا ردیف ابوالحسن صبا پیش رفتم ، و پس از یادگیری چندی از تکنیک های ویولن به پیشنهاد استادم حسن سالم و علاقه خودم به ساز کمانچه روی آوردم و تاکنون نواختن کمانچه محلی لرستان را ادامه داده ام . البته به واسطه هنر پدر بزرگم که ساز سرنا بود ، علاقه زیادی به سرنا پیدا کردم و سرنا را هم از ایشان یاد گرفتم.

البته متاسفانه چندی پس از شروع آموزش ، با مرگ ایشان از رحمت استاد و پدربزرگ بی بهره شدم ، اما با توجه به آثار و نوارهای زیادی که از ایشان دارم راهم را ادامه دادم و متوقف نشدم.

الگوی شما در کارتان چه کسی است ؟

هر کسی در ذهن خود یک هدف ایدآل دارد و آن هدف ، منحصر به فرد است که برای بنده هم چنین است اما اساتیدی را در موسیقی ایران دیده ام که دوست دارم همانند آن ها مسیری مشخص و به دور از حاشیه داشته باشم و به نحوی ، موسیقیدانی خالص باشم.

ایدآل تایپ من در ساز کمانچه ، استاد کیهان کلهر است ، هم از لحاظ شخصیت و استعداد و هم از لحاظ هنرشان ؛ و در ساز سرنا ایدآل تایپ بنده پدربزرگم زنده یاد استاد رضا مریدی هست ، ایشان اخلاقشان هم هنری بود و هنرشان مردمی … یعنی ترکیبی از آرامش ، فروتنی ، مردم داری ، تسلط و هنر … البته این ها آرمان های من هست و برای رسیدن به این جایگاه ها و دست آورد ها راه ها و مسیر های فراوانی مانده که باید طی کنم که شاید مانند این اساتید بشوم.

آقای مریدی لطفا از رزومه ی هنری تان برایمان بگویید

بنده اجرای های متعددی در سطح استان و کشور داشته ام ، البته در جشنواره های متعددی هم شرکت کرده ام که برخی از آنها به شرح ذیل می باشند:
دهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ۹۵ (تالار رودکی تهران)
یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان تهران ۹۶ (بنیاد رودکی تهران)
دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان۹۷ ( فرهنگسرای نیاوران )
دهمین و یازدهمین جشنواره ملی زاگرس نشینان (چهارمحال و بختیاری سال های ۹۶ و ۹۷)
دومین جشنواره ملی کمانچه نوازان تال(۹۶)
هفتمین جشنواره موسیقی کردی سنندج (دعوت شده در اسفندماه امسال)

عرفان مریدی رتبه اول تکنوازی کمانچه کشور

سی و ششمین جشنواره مسابقات فرهنگی و هنری مرحله کشوری وزارت آموزش و پرورش که در آن توانستم “رتبه اول تکنوازی کمانچه کشور” را کسب کنم ، در جشنواره جوان هم رتبه دوم کمانچه و سرنا را کسب کردم و در زاگرس نشینان رتبه برتر کمانچه نوازی را کسب کردم ،

عرفان مریدی جوانی از جنس موسیقی لکی

در سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان مقام اول سرنانوازی کشور رو کسب کردم و مرداد ماه سال گذشته در برج میلاد و شهید باهنر تهران اجرا داشته ام. در چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان مقام اول سرنانوازی و کمانچه نوازی را کشور را برای چندمین بار کسب کردم.

اما مهمترین فعالیتی که به نظر خودم داشته ام در رابطه با ثبت ملی موسیقی لکی است که به کمک دکتر داوودی و چندی از نوازندگان تنبور ، انجام گرفته که محقق و نویسنده دو پرونده آن یعنی ثبت ملی هنر نوازندگی و ساخت سرنا و دهل لکی و هنر نوازندگی و ساخت بلور لکی بنده بوده ام که دستاوردش آن است که ، هنر این مناطق را از تجاوز فرهنگ های بیگانه دور میکند و اصالت موسیقی لرستان را به اثبات میرساند.

در زمینه تحقیق موسیقی هم فعالیت دارم و مقاله تازه ای را در دومین سوگواره چمرگه همین آبان ماه ارائه دادم که به تازگی در روزنامه ها چاپ میشود . و در آخر آموزش سازهای کمانچه و سرنا در سطح شهرستان

مهمترین مشکلات هنرمندان و هنرجویان موسیقی از دیدگاه شما چیست؟

نبود آموزشگاه های علمی ، اصولی و قانونی در سطح بیشتر شهرستان های استان لرستان یکی از مهمترین مشکلات است ، البته مشکلات دیگری که هست از جمله نبود درآمد مالی برای هنرمندان
حرفه ای.

تعریف حرفه ای این است که کسی که از توانایی که دارد درامد کسب کند ، بیشتر کسانی هم که در موسیقی حرفه ای شده اند فرصت امور دیگری را ندارند و زندگی شان را در هنرشان پیش برده اند ، اگر اسپانسر ها از این هنرمندان حمایت کنند و باعث و بانی کنسرت هایشان شوند ، هم فعالیت هنری انجام میشود ، هم هنرمندان درآمد دارند ، هم سطح فرهنگ مردم بالا میرود و هم خود اسپانسر ها در آخر کار سود میکنند

“نبود اسپانسر ، نقصان بزرگی در چرخه امور فرهنگی و هنری است ”
که شهرستان دلفان شامل محروم ترین شهرستان های استان از لحاظ اسپانسر های مالی جهت برگزاری کنسرت ها و امور هنری دیگر است.

سخن آخرتان با مردم و خوانندگان این مطلب چیست؟

موسیقی لکی ، بسیار استراتژیک است و جای پیشرفت های بسیاری دارد  میخواهم با احیای مقام های موسیقی لکی ، آن را به دنیا معرفی کنم و در واقع این کار چیزی مانند احضار نواها و آواهای گمشده ی این دیار است.  با توجه به اجدادم که شالوده ی موسیقی لرستان و زاگرس هستند از اینکه چهارمین نسل موسیقی دلفان هستم خوشحالم (از زنده یاد استاد یوسف بگ مریدی به بعد)
به لرستانی بودنم افتخار میکنم ، به لک بودنم افتخار میکنم و همچنین به مریدی بودنم افتخار میکنم ، از پدر و مادر و برادرم به پاس زحمات زیادی که برایم کشیده اند تشکر میکنم و دست بوسشان هستم.

 

فهرست جوانان موفق کشور 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.