سازمان های مردم نهاد دارای شخصیت حقوقی و هویت مردمی بوده و مدیریت آن مستقل از دولت ها و دستگاه های اجرایی است
به گزارش خبرنگار سمن جوانان استان بوشهر؛ محمد رضا شعبانی مسئول سازمانهای مردم نهاد خبرگزاری سمن جوانان استان بوشهر اظهار نظر کرد: ضرورت تشکیل سازمان های مردم نهاد، آشنا ساختن جوانان با کلیه ویژگی های لازم برای همکاری در یک اجتماع کوچک است که در زمینه ای خاص فعالیت می نمایند.
لذا تحقق این امر، مشارکت جوانان در برنامه های کلان توسعه کشور و همچنین ایجاد روحیه مسئولیت پذیری و همگرایی با ارزش های حاکم بر نظام اسلامی را در یک فرایند عملی در جوانان به وجود می آورد و ایشان را برای ورود به فعالیتهای جاری کشور آماده می سازد.
در این خصوص اهداف زیر جهت تاسیس یک سمن در نظر گرفته می شود:
- فراهم ساختن شرایط تجربه زندگی و تقویت روحیه مسئولیت پذیری ، وظیفه شناسی و بیشتاز ای جوانان در پیشبرد اهداف ملی و آرمانی.
- فراهم ساختن شرایط مشارکت فعال و موثر جوانان در صحنه های فرهنگی و اجتماعی.
- توسعه نقش جوانان در سازندگی کشور و استفاده بهینه از منابع انسانی جوانان برای تحقق توسعه فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کشور.
- پرورش روح خلاقیت و هدایت قوه ابتکار جوانان در مسیر سازندگی و رفع نیازمندی های اساسی جامعه اسلامی.
- فراهم ساختن شرایط و امکانات لازم برای بهره گیری از استعدادهای فطری و توانایی های انسانی در دوران جوانی.
- فراهم ساختن زمینه های جامعه پذیری و شیوههای وفاق و سازگاری جوانان با همسالان و محیط اجتماعی در جریان زندگی.
- فراهم ساختن شرایط مشارکت عمومی در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی جوانان.
ویژگی های سمن ها چیست؟
- خود جوشی و نیاز طبیعی:
سازمان های مردم نهاد بنا بر نیاز طبیعی ناشی از شرایط فکری، محیطی ، انگیزش ها خصوصیات و آرمان های مشترک افراد و جامعه و به صورت خودجوش به وجود آید - هدف و تعهد مشترک:
افراد موثر مردم نهاد دارای هدف مشترک بوده و سایر افرادی که بعداً به عضویت این سمن ها در می آیند بر اساس هدف تعیین شده فعالیت نموده و نسبت به آن متعهد می باشند.لذا پایداری آن مبتنی بر استواری اهداف و استمرار آن خواهد بود. - قانونمندی:سازمان های مردم نهاد دارای ضوابط، روابط و سازمان کار مشخص و تعریف شده می باشند. این قوانین الزاماً منطبق بر شرایط و مقتضیات هر سمن بوده و میتواند دامنه متنوعی داشته باشد اما این قوانین به هر شکل و از هر نوع که باشد اساساً مورد توافق جمعی قرار گرفته و افراد خود را ملزم به رعایت آنها میدانند.
- برنامه و فعالیت های مشخص:
سازمان های مردم نهاد در راستای دستیابی به اهداف خود دارای برنامه و موضوع فعالیت در یک بخش یا یک رشته مشخص می باشند که ممکن است در طول سازمان یا به دلیل ایجاد تحولات تازه، موضوع فعالیت، اصلاح، تبدیل، تغییر و یا تحول پیدا کند. که این تغییرات پس از طی مسیر مشخص قانونی انجام می پذیرد. - جلب مشارکت و عضویت:
سازمان مردم نهاد به دلیل دارا بودن ماهیت مردمی همواره در پی جلب مشارکت اعضای جدید برای دستیابی به قدرت عمل بیشتر و گسترش دامنه فعالیت و اثربخشی در موضوع فعالیت خود میباشد. بنابراین عضوگیری و پذیرش عضو جدید لازمه ایجاد و ادامه فعالیت سمن ها بوده و هر عضو در سمن دارای جایگاه، نقش و وظیفه مشخص می باشد. - هویت و شخصیت مستقل:
سازمانهای مردم نهاد دارای شخصیت حقوقی و هویت مردمی بوده و مدیریت آن(تصمیم گیری، برنامه ریزی، سازمان کار و ارزیابی) مستقل از دولت و دستگاه های اجرایی است. البته سمن ها و مجموعه دولت دارای ارتباط و تاثیرات متقابل مشخص می باشند. - آزادی خلاقیت:
روابط افراد در سازمانهای مردم نهاد مبتنی بر حفظ آزادی تفکر و عمل بوده و پدید آورنده خلاقیت، ابتکار و نوآوری در جوانان می باشد. - مشارکت و مسئولیت پذیری:
یکی از ویژگیهای سازمان های مردم نهاد فراهم کردن زمینه های مشارکت جوانان در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی کشور است که با کمک گرفتن از تحقیقات و پژوهشهای مختلف با هر یک از عرصههای ذکر شده آشنا می شوند.
ثبت دیدگاه