زنان و کودکان زباله گرد در زباله های قطب اقتصادی ایران
زینب غریبی رئیس شبکه ملی آسیب های اجتماعی در استان هرمزگان پدیده زباله گردی را یک پدیده سمی عنوان کرد و گفت: زنان و کودکان زباله گرد در زباله های قطب اقتصادی ایران که به شدت درحال تکثیر است و این در حالی است که مدیریت در همه ی بخش های مرتبط با این پدیده دچار یک سکته ی شدید شده است.
مسئولین متهمان پرونده زباله گردی
او با اشاره به شرح وظایف نهادهای دولتی در حل این معضل افزود: مسئولین در همه ی نهادهای مرتبط با این موضوع متهمان این پرونده اند. این موضوع تنها یک مسئله محیط زیستی نیست، این پدیده تنها یک مسئله مدیریت شهری در تفکیک زباله نیست، این مسئله تنها یک چالش در حوزه آسیب های اجتماعی و کودکان کار نیست، این بحران تنها یک آفت بهداشتی نیست که ناقل بیماریهای عدیده ای است، این مسئله فقط متوجه عدم توجه به رسالت رسانه نیست علیرغم اینکه هرکدام از این مسائل به تنهایی چالش بزرگی است
گره کور در حل پدیده زباله گردی دست مایه رسانه های معاند
غریبی ضمن اظهار تاسف از این پدیده اجتماعی در خطاب به مسئولین بیان کرد: چرا بندرعباس به عنوان پایتخت اقتصادی کشور باید دست مایه تمسخر رسانه های بیگانه و دشمنان باشد، چرا باید معاندان نظام کمر به سخره ما ببندند نهادهای متولی منتظرند این گره کور با جادو باز شود؟
مسئولیت اجتماعی شهروندان باید آموزش داده شود
او ضمن اظهار این پدیده به عنوان یک مسئله جامعه شناختی خاطرنشان کرد: این موضوع نیازمند آموزش شهروندان در تفکیک زباله از مبدا است و این رسالت آموزش و پرورش است که حقوق و وظایف شهروندی و مسئولیت اجتماعی شهروندان را آموزش دهد که البته محتواهای آموزشی باید کاربردی باشد.
رسانه در خط مقدم فرهنگ سازی رسالت دارد
رئیس شبکه ملی آسیب های اجتماعی در استان هرمزگان درادامه بیان داشت: رسالت رسانه مصرف گرایی شده است، انبوه زباله هایی که حاصل تبلیغات در حوزه مصرف گرایی است و رسانه باید در فرهنگ سازی تفکیک زباله، حمایت از کودکان کار، مسائل محیط زیستی، مسائل بهداشتی، براساس مدل اجتماعی در خط مقدم قرار بگیرد
اصلاح قوانین مدیریت پسماند لازمه ی تغییر وضعیت موجود است
غریبی گفت: لازم است اصلاح قوانین مدیریت پسماند در دستور کارجدی شهرداری ها باشد. پاکبانان این شهر هم از جمع کردن زباله های دور سطل ها به ستوه آمده اند، این شهر خسته است.
کودکان و زنان زیر پوست زباله
او با اشاره به حقوق زنان و کودکان، مسئله یغمای کودکی رادر آشفته بازار اقتصادی مسئله جامعه شناختی حائز اهمیتی دانست و یادآورشد: فقط معتادان نیستند که در زباله ها پرسه می زنند، این زنان، کودکان و جوانان شأن و منزلت شان این نبود، نبودن بسترهای شغلی و اقتصادی، نداشتن درآمده مناسب حاصل این مسئله اجتماعی است.
حل پدیده زباله گردی تکلیف است
این فعال اجتماعی این پدیده چند بعدی را نیازمند نقشه راه منسجمی دانست و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب حل مشکلات معیشتی مردم را یک آرمان انقلابی برمی شمرد و آن را تکلیف همه ی نهادهای دولتی و مدنی می داند تا در نهایت این انسجام اجتماعی با تدوین سازوکار مناسب به دستیابی یک مدل بنیادین، اصولی و ساختاری منجر گردد
برون سپاری طرح ها به سازمانهای مردم نهاد
غریبی در پایان به نقش سازمانهای مردم نهاد اشاره کرد و افزود، سازمانهای مردم نهاد باید به اصلاح این ساختار کمک کنندو از طرفی برون سپاری پروژه ها ی مرتبط با این موضوع به سازمانهای مردم نهاد جدی گرفته شود و نهادهای دولتی مسئولیت نظارتی شان را اعمال کنند.
سلام
مسئولین کشور باید خجالت بکشند که یک زن یا کودک تو سطل زباله دنبال غذا بگرده
امیدوارم هرچه زودتر این موضوع سازماندهی و حل بشه
به عنوان یک فعال اجتماعی از سمن ها میخوام که پایه کار باشند برای حل این معضل بزرگ اجتماعی
سلام و درود بر شما آقای دلاوری
باید موضوع زباله گرد ها یکبار برای همیشه حل شود