حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید :دو نعمت است که ارزش آنها را نمی دانند مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و تندرستی.

شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴ Saturday, 22 March , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2511 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 19 تعداد دیدگاهها : 951×
روز فرهنگی نظرآباد تعریف شود
۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴
شناسه : 1255
بازدید 674
8
علیرضا گروسی روز فرهنگی نظرآباد پس از تعیین روز فرهنگی هشتگرد در 17 آذرماه، با محوریت محوطه باستانی ازبکی تعریف شود که سبب توسعه فرهنگی منطقه خواهد شد
ارسال توسط : منبع : پایگاه خبری سمن جوانان
پ
پ

روز فرهنگی نظرآباد تعریف شود/ یادداشتی از علیرضا گروسی در پایگاه خبری سمن جوانان

هر مکان جغرافیایی به عنوان زادگاه یا زیستگاه، باعث شکل گیری علاقه، عاطفه یا مهر مکانی می شود که حس تعلق و تعهد ایجاد می کند. ازسوی دیگر مدیریت جوامع شهری صرفا جنبه جغرافیای کالبدی (فیزیکی) و پروژه های عمرانی ندارند. به همان اندازه نگاه فرهنگی-اجتماعی در شهرها اهمیت دارد. شناخت فرهنگ و ارزشهاي مشترك اجتماعی از عوامل پایداري و قوام هر شهری می باشد. لذا تلاش برای حفظ و بقا و بازآفرینی فرهنگی در شهرهای کشور ضرورت خاصی دارد.

شهر هشتگرد، به عنوان اولین شهر استان البرز با مصوبه شورای فرهنگ عمومی، صاحب روز فرهنگی شد که در تقویم استان هم ثبت گردیده است.. ۱۷ آذرماه سالروز ثبت کاروانسرای صفوی ینگی امام در فهرست آثار ملی ایران به عنوان روز فرهنگی از سوی متولیان فرهنگی این شهر انتخاب شد.

و اما در شهر همجوار هشتگرد، یک شهر با قدمت و کهن نظرآباد قرار دارد. چه پیشنهادی می تواند زمینه ساز تحول فرهنگی در نظرآباد شود؟

شهر نظرآباد با مدیریت ناکارآمد در دو دهه اخیر به ویژه در مدیریت فرهنگی، هویت فرهنگی خاصی که در سطح ملی با آن شناخته و تعریف شود، ندارد. یکی از راهکارهای عملیاتی برای توسعه فرهنگی در نظرآباد، تعیین و تعریف روزفرهنگی شهر نظرآباد می باشد. این موضوع سبب هویت بخشی و ایجاد شخصیت اجتماعی-فرهنگی و بازآفرینی هویت فرهنگی گمشده در نظرآباد خواهد شد. بحران بی هویتی یکی از مشکلات عمده شهرهای امروزی می باشد که سبب سرگشتگی، بی تفاوتی و فقدان رفتار مشارکت جویانه در بین شهروندان می شود.  بنابریان کنکاش در مفهوم هویت و فرآیند شکل گیری آن با هدف تدوین اصولی در راستای ارتقای ظرفیت اجتماعی شهرها یکی از اصول مهم در برنامه ریزی شهرها به ویژه شهر نظرآباد می باشد.

محوطه باستانی ازبکی محور روز فرهنگی نظرآباد

محوطه باستانی ازبکی در شهرستان نظرآباد استان البرز از قدیمی ترین سکونت گاه های کشف شده انسانی در جهان است. محوطه باستانی ازبکی به عنوان یک نماد هویت بخش تاریخی- باستانی در استان البرز شناخته می شود. این مکان تاریخی می تواند به عنوان یک عنصر هویت بخش تاریخی، هویت اجتماعی و مکانی را برای شهر نظرآباد و ساکنان آن تعریف نماید. تعریف روز فرهنگی نظراباد با محوریت محوطه باستانی ازبکی سبب توسعه اجتماعی-فرهنگی شهر، توسعه گردشگری و رونق اقتصادی و در ادامه زمینه ساز مدیریت مطلوب شهری درنظرآباد خواهد شد.

تعریف روز فرهنگی نظرآباد با محوریت محوطه باستانی ازبکی، همان هویت سازی برای شهرستان نظرآباد و مردم آن می باشد که در طی سالهای متمادی مورد غفلت قرار گرفته است.

یادداشت از علیرضا گروسی عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان نظرآباد و نائب رئیس کمیسیون علمی پژوهشی مجمع جوانان استان البرز

روز فرهنگی نظرآباد تعریف شود

اخبار مرتبط

روز فرهنگی هشتگرد و ضعف دستگاه‌های فرهنگی در نظرآباد

موسسه مردم نهاد حامیان تپه ازبکی

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.