بیمارستانی با ظرفیت بالا برای گردشگری
بیمارستان شگفتانگیز زیرزمینیِ یا زهرا (س) در شهرستان دزفول، بیمارستانی با ظرفیت بالا برای گردشگری دفاع مقدس است. دزفول در طول دوران دفاع مقدس مورد بیشترین حملات دشمنان بعثی قرارگرفته است و درعینحال مردم مقاوم آن با حضور شجاعانه خود در شهر، آن را به سنگری مستحکم برای تقویت روحیه رزمندگان اسلام در جبهههای جنوب تبدیل نمودند. با توجه بهضرورت تأمین سلامت روحی و جسمی کادر درمانی و نیز بیماران و مجروحین، با پیگیریهای مسئولین وقت و با همکاری قرارگاه کربلا، بیمارستان زیرزمینی یا زهرا (س) طراحی و از سال ۱۳۶۴ عملیات ساختمانی آن آغاز و طی مدت ۹ ماه کار جهادی کامل شد و به بهرهبرداری رسید.
شگفتانگیزترین آثار برجایمانده از دوران دفاع مقدس
این بیمارستان که یکی از شگفتانگیزترین آثار برجایمانده از دوران دفاع مقدس است، در مساحت قریب به ۵۰۰۰ مترمربع و در عمق ۱۰ متری زمین و با قطعات پیشساخته بتنی و مقاوم در برابر حملات موشکی و بمبارانهای هوایی ساختهشده است.
بزرگترین بیمارستان پدافند غیرعامل جنگ
طراحی این بیمارستان با داشتن ورودی و خروجی مجزا، بهگونهای است که با ورود آمبولانسهای حامل بیماران و مجروحین، هیچگونه ترافیکی ایجاد نمیگردد و مجروح با آمبولانس وارد بیمارستان زیرزمینی شده، مجروح به داخل انتقالیافته و آمبولانس از سمت دیگر خارج میشود. بعلاوه با ایجاد یک گذرگاه رابط بین بخشهای فوقانی بیمارستان اصلی یا زهرا (س) و بیمارستان زیرزمینی، انتقال بیماران به آن بهآسانی انجام میگیرد. همچنین سیستم تهویه هوا و سایر امکانات موردنیاز در آن بهخوبی فراهمشده و میتوان آن را بهعنوان بزرگترین بیمارستان پدافند غیرعامل جنگ معرفی کرد.
چهل و پنجمین اثر دفاع مقدس
این بیمارستان در سال ۱۳۹۰ بهعنوان چهل و پنجمین اثر دفاع مقدس با شماره ۱۵۵ در ردیف آثار ملی دفاع مقدس به ثبت رسیده است. این بیمارستان در مناطق جنوبی دزفول و در مجاورت بیمارستان قدیمی یا زهرا (س) قرار دارد و هماکنون بیمارستان جدید ۴۰۰ تخت خوابه ای در محل بیمارستان قدیمی در حال احداث است. بیمارستان زیرزمینی یا زهرا (س) دارای بخشهای جراحی، اتاق عمل، رادیولوژی، ارتوپدی، آزمایشگاه، داروخانه، زنان و زایمان، اورژانس، دیالیز و همچنین اسکان همراهان بیمار و مجروحان بوده است.
برابر شدیدترین حملات موشکی کاملاً مقاوم است
پس از عملیات فتح المبین و با شدت گرفتن موشکباران شهر دزفول، یکی از مناطقی که در مسیر حملات موشکی قرار داشت، بیمارستان افشار دزفول بود. پس از بررسیهای بهعملآمده مقرر شد جهت تأمین بیشتر امنیت روحی و جسمی کادر درمانی و مجروحین و بیماران، بیمارستان جدیدی بهصورت پناهگاه زیرزمینی در محل بیمارستان قدیم یا زهرا (س) احداث شود. در ساخت این بیمارستان از چندین لایه بتنریزی و ماسه استفادهشده که در برابر شدیدترین حملات موشکی کاملاً مقاوم است.
نمادهای دوران دفاع مقدس شهرستان دزفول
بیمارستان یا زهرا (س) دزفول نقش بسزایی در کمک و پشتیبانی به مجروحان دوران دفاع مقدس داشته و از اماکن کمنظیر در کشور محسوب میشود که اقداماتی جهت معرفی و استفاده بهینه از آن بهعنوان یکی از نمادهای دوران دفاع مقدس شهرستان دزفول صورت گرفته ولی تا رسیدن به جایگاه واقعی خود راه زیادی در پیش دارد.
موزه دفاع مقدس در بیمارستان یا زهرا
همانطور که گفته شد، این بیمارستان از جاذبههای کمنظیر و دیدنی در حوزه گردشگری دفاع مقدس در سطح کشور بوده که علاوه برنشان دادن نبوغ بالا و ابتکار سازندگان آن، یادآور رشادتها، شجاعتها، ایثار و ازخودگذشتگی کادر درمان و مردم بوده است. هماکنون نیز در بخشهایی از این بیمارستان، صحنههای دوران دفاع مقدس بهخوبی بازسازیشده و انشا الله بهزودی بهعنوان موزه دفاع مقدس جهت بازدید عموم آماده و مهیا میگردد.
یادداشت از سید محمدمهدی آل طاها، فعال علمی و اجتماعی خوزستان
ثبت دیدگاه